ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va prezenta în următoarele zile cinci spectacole

13:36 | 21.05.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Cinci spectacole vor avea loc în perioada 22-27 mai la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”, informează MOLDPRES.

Marți, 22 mai, la ora 18.30, pe scena Naționalului chișinăuian va fi jucat spectacolul ”The Lucky Strike” (16+), după piesa ”Jerry și Tom” a dramaturgului american Rick Cleveland, regizat de Vitalie Drucec și îi are în distribuție pe Nicu Suveică, Alexandru Pleșca și Ghenadie Gâlcă.

Miercuri, la ora 18.00, va avea loc spectacolul „Amorul dănţuie şi feste joacă”. Acest spectacol este realizat în stil geto-dacic, sunt închegate patru opere sheakesperiene, costume naţionale, muzică şi dansuri în stil naţional. Tema spectacolului: amor, glume, cântece şi dansuri. Un spectacol dinamic, vesel. Acţiunea se desfăşoară în scenă între două capete de berbeci – simbol al Soarelui, luminii, binelui (preluat de la geto-daci).

Vineri, la ora 18.00, publicul este așteptat la spectacolul „Panică la Grand Hotel”, după Ray Cooney, în regia lui Sandu Vasilache. Este o comedie de situaţie, cu multe încurcături, unde se încâlceşte şi se descâlceşte, în ritm alert, o sumedenie de probleme ce rezultă din aventurile amoroase ale personajelor principale. Şi aici – agitaţie, uşi trântite, o fereastră „ucigaşă” şi un mort… viu. Sandu Vasilache mai recurge la un şiretlic: inversând sexul personajelor din piesă, aduce în scenă (după Chiriţa lui Alecsandri) o protagonistă femeie jucată de un bărbat.

Sâmbătă, la ora 18.00, va avea loc spectacolul ”Aveţi ceva de declarat?” de Georges Feydeau. Sub bagheta dirijorală a lui Petru Hadârcă, orchestra interpreţilor de frunte ai Naţionalului metamorfozează una din piesele cele mai jucate pe mapamond (”Puricele în ureche”) într-un tonic estetic, adevărat cocteil de emoţie, energie și forţă imaginativă.

Duminică, la ora 18.00, va fi prezentat spectacolul ”Balamucul vesel” de S. T Burke. Undeva, într-o cetate  aflată de veacuri în calea răutăţilor, se întâmplă lucruri ciudate şi aparent fără sens: viaţa părea cenuşie, mahmură, majoritatea locuitorilor împăcându-se cu o asemenea stare de lucruri. Şi atunci pe Conducătorul Revoltei Permanente, înconjurat de stoluri gălăgioase de consilieri şi gardieni, îl trăsneşte ideea că pentru a câştiga şi mai mult iubirea maselor, e nevoie de mister, de un Erou sacrificabil…

Biletele pot fi procurate la casele teatrului. Prețul acestora variază între 50 și 150 de lei.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img18004222

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!