ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alegerile locale noi s-au desfăşurat fără încălcări grave şi incidente, anunţă poliţia

14:53 | 21.05.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Alegerile locale noi din municipiile Chişinău şi Bălţi, dar şi din cinci localităţi din ţară s-au desfăşurat în siguranţă şi fără incidente. Circa 2000 de poliţişti au acţionat ieri pentru menținerea ordinii publice și cercetarea imediată a sesizărilor cu caracter electoral, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Afacerilor Interne, poliţiştii au asigurat ordinea publică la cele 375 de circumscripții electorale, din municipiile Chișinău și Bălți, precum și din cele localitățile din raioanele Orhei, Soroca, Ungheni și Hâncești.

Conform sursei citate, ca urmare a procesului de documentare, subdiviziunile teritoriale ale Inspectoratului General al Poliției au înregistrat 18 sesizări (Chișinău - 12, Bălți – 3 și Orhei - 3).

Conducerea ministerului anunţă că, în perioada următoare, polițiștii vor lua măsuri legale pentru clarificarea tuturor aspectelor sesizate, precum și stabilirea împrejurărilor în care acestea s-au produs.

Ieri, 20 mai, în municipiul Bălţi, dar şi în cinci localităţi unde au avut loc alegeri locale noi, au fost aleşi primarii din primul tur de scrutin. Pentru fotoliul de edil al capitalei, candidatul PSRM, Ion Ceban, şi Andrei Năstase de la PPDA se vor duela în turul doi, care va avea loc pe 3 iunie.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18004224

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!