ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un avocat din Cahul va fi judecat pentru trafic de influență

16:55 | 21.05.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 21 mai. /MOLDPRES/. Un avocat din Cahul va fi judecat pentru trafic de influență, transmite MOLDPRES.

Potrivit procurorilor, la începutul lunii aprilie, suspectul a fost prins în flagrant delict de ofițerii anticorupție în timp ce primea 1000 de euro mită de la soțul unei femei cercetate penal. Apărătorul a cerut și primit banii pentru a determina procurorii de caz să nu atace hotărârea instanţei de fond privind achitarea femeii, dar şi decizia de condamnare cu suspendare emisă în privința soțului acesteia.

Anterior, avocatul ar fi primit 2000 de euro de la cei doi soți cercetați penal pentru cultivarea plantelor ce conțin droguri, astfel încât, cauza penală de învinuire să nu fie expediată în judecată.

Apărătorul și-a recunoscut vina. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la șase ani de închisoare sau amendă de până la 200 mii de lei.

Suspectul figurează și într-un alt dosar penal, în care este învinuit de escrocherie şi fals în acte publice, fiind reținut acum câteva zile și plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Pe acest caz, bănuitul este învinuit de punerea în aplicare a unei scheme de deposedare de apartamente a unor locuitori din Cahul.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!