ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Kremlinul consideră că raportul britanic privind banii ruşi reprezintă o dovadă de rusofobie

16:59 | 21.05.2018 Categorie: Externe

Moscova, 21 mai. /MOLDPRES/. Kremlinul a declarat luni că raportul deputaţilor britanici, privind "activele dobândite prin corupţie" de către Vladimir Putin şi aliaţii săi, este dovada unei "isterii rusofobice" şi reprezintă o concurenţă neloială pentru afacerile ruse, relatează site-ul agenţiei Reuters, citat de Mediafax și MOLDPRES.

Marea Britanie este determinată să oprească fluxul banilor iliciţi, a declarat un purtător de cuvânt al premierului britanic Theresa May, după ce parlamentarii au afirmat că banii proveniţi din Rusia şi spălaţi de instituţiile financiare britanice reprezintă un pericol la adresa securităţii naţionale.

"Nu este nimic altceva decât următoarea mişcare a competiţiei neloiale şi neprietenoase", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

"Investitorii din orice ţară ar putea fi puşi într-o astfel de situaţie în urma acţiunilor Marii Britanii, când investiţiile lor vor fi numite 'bani murdari'", a adăugat Peskov, referindu-se la raportul "Aurul Moscovei: Corupţia rusă în Marea Britanie".

O comisie din Parlamentul britanic a avertizat luni că Guvernul permite "cleptocraţilor şi celor care încalcă drepturile omului să folosească Londra pentru a-şi ascunde activele dobândite prin corupţie pentru a evita sancţiunile".

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!