ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de marți, 22 mai 2018

18:22 | 21.05.2018 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va avea o întrevedere cu Brian Brown, președintele Organizației Internaționale pentru Familie, care se află în țara noastră la invitația șefului statului.

Ora 12.00, Reşedinţa de Stat. str. N. Iorga 23.

***

Curtea Constituțională va examina dacă modul de declarare a valorii în vamă a mărfurilor introduse în țară este conform cu Constituția.

Ora 10.00, Curtea Constituţională.

***

Curtea Constituțională va examina dacă încetarea raporturilor de serviciu a funcționarilor cu statut special din Ministerul Afacerilor Interne, după ce aceștia au fost condamnați printr-o hotărâre judecătorească definitivă pentru fapte ce discreditează funcția lor publică, chiar dacă s-a prescris executarea pedepsei, este conformă cu Constituția.

Ora 14.00, Curtea Constituţională.

***

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene invită reprezentanții mass-media la inaugurarea Expoziţiei internaţionale a plasticienilor şi sculptorilor francofoni „Unitate în lumină şi diversitate în culori şi forme”.

Ora 16.00, Muzeul Național de Etnografie şi Istorie Naturală, str. M. Kogălniceanu, 82.

***

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Institutul Oncologic invită la conferinţa festivă consacrată aniversării a 80 ani de la naşterea profesorului universitar, membrului corespondent al Academiei de Ştiințe din Moldova, Ion Corcimaru și 50 de ani de la înfiinţarea Departamentului Hematologic specializat.

Ora 14.00, IMSP Institutul Oncologic, sala de şedinţe, str. N. Testemiţanu, nr.30.

***

Va avea loc inaugurarea festivă a  Zilelor Scrisului şi Culturii Slave.

Ora 17.00, Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici”.

***

Asociația Obștească „Părinți Solidari” va organiza în parteneriat cu Uniunea Elevilor din Moldova și Asociația Obștească “Orașul Meu” o expoziție fotografică prin care se atrage atenția societății și autorităților asupra lipsei condițiilor de igienă din școli.

Ora 12.30, Rondola monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt.

***

Compania „Avia Invest” invită reprezentanții mass-media la un eveniment în incinta terminalului Aeroportului Chișinău cu tema: „Avia Invest continuă reconstrucţia globală a terminalului Aeroportului Chişinău, prezentând proiectul de extindere a acestuia”.

Ora 11.00, sala sosiri din zona comună a terminalului, în faţa peretelui video.

***

Asociația Tinerilor Artiști Oberliht din Chișinău, în parteneriat cu Centrul de Informare Legală Apriori din Tiraspol invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Lansarea Zilelor Spațiului Public 2018, ediția a III-a (22-27 mai 2018)”.

Ora 10.00, Agenția de presă IPN, Casa Presei, str. Pușkin 22, of. 446.

***

Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Lansarea raportului de monitorizare a mass-mediei în campania electorală pentru alegeri locale noi din 20 mai 2018”.

Ora 11.00, Agenția de presă IPN.

***

Partidul Politic Voința Poporului invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Poziția Partidului Politic Voința Poporului față de rezultatele alegerilor locale noi”.

Ora 12.00, Agenția de presă IPN.

***

Partidul Politic „ȘOR” invită reprezentanții de presă la conferința de presă cu tematica: „Totalurile participării Partidului Politic “ȘOR” la alegerile locale”.

Ora 11.00, str. Tighina 12.

***

Centrul de Asistență Juridică pentru Persoane cu Dizabilități invită la Conferința Națională privind prezentarea rezultatelor atinse în cadrul  proiectului ”Sprijinirea  asistenței juridice primare accesibilă pentru persoane cu dizabilități din  regiunile  Moldovei”.

Orele 10.00-12.00, Summit Events & Conference Center, sala Roșie, str. Tighina, 49/3.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!