ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 40 de farmacii au fost deschise în ţară de la începutul anului curent

10:44 | 22.05.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 22 mai. /MOLDPRES/. Un număr de 43 de farmacii noi au fost deschise pe teritoriul ţării în primele luni ale anului curent, dintre acestea majoritatea în municipiul Chişinău, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, în primele luni ale anului AMDM a emis 85 de decizii ce vizează licențierea activității farmaceutice. Majoritatea deciziilor vizează înființarea filialelor noi, schimbarea farmaciştilor-diriginţi şi a şefilor de filială, completarea genului de activitate farmaceutică cu dreptul de comercializare a preparatelor psihotrope, sistarea activităţii farmaceutice, anularea licenței, prelungirea termenului de valabilitate a licenței. 

Astfel, în primul trimestru al anului 2018 au fost deschise 43 de farmacii noi, inclusiv 15 în baza hotărârilor judecătorești. Majoritatea au fost înființate în municipiul Chișinău (11 filiale), raionul Hâncești (7 filiale), raionul Edineț (7 filiale), municipiul Bălți (3 filiale). Totodată, și-au sistat activitatea 23 de întreprinderi farmaceutice din raionul Hâncești, raionul Edineț, Chișinău, Bălți.

În aceeaşi perioadă angajaţii AMDM au respins şase cereri ale agenților economici de eliberare a licenței de activitate, deoarece acestea nu întruneau condițiile legale.

Conform legislaţiei în vigoare, începând din luna octombrie a anului trecut, AMDM îndeplineşte atribuţiile în domeniul reglementării prin licenţiere a activităţii farmaceutice. 

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!