ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PDM a câştigat alegerile locale noi în patru din cele cinci primării unde a înaintat candidaţi

12:35 | 22.05.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 22 mai. /MOLDPRES/. PDM a participat în cinci localităţi pentru alegerile locale noi şi în patru a obţinut victorie din primul tur. Anunţul a fost făcut astăzi de vicepreşedintele PDM, Vladimir Cebotari care a specificat că aceste rezultate au demonstrat că formațiunea are candidați puternici, și organizații teritoriale bine puse la punct, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în cadrul şedinţei săptămânale de astăzi au fost făcute bilanțurile scrutinului de duminică. “În patru din cele cinci localităţi  în care am participat, primarii noştri au câştigat din primul tur. Mulţumesc locuitorilor acelor sate, care ne-au dat acest vot de încredere. PDM va oferi tot sprijinul necesar pentru ca promisiunile şi angajamentele care au fost luate în acele localităţi de către candidaţii noştri să fie realizate“, a spus Cebotari.

El a specificat că alegerile locale noi au fost un test pentru scrutinul care urmează să se desfăşoare în toamnă, deoarece principiile, modul de organizare şi rezultatul sunt bazate pe principii asemănătoare.

Duminică, 20 mai în şapte localităţi din ţară, inclusiv municipiile Chişinău şi Bălţi au avut loc alegeri locale noi. În şase dintre acestea primarii au fost aleşi din primul tur. În primăriile din satele Leuşeni şi Nemţeni din raionul Hânceşti dar şi în comuna Voloviţa, raionul Soroca şi comuna Pârliţa din Ungheni fotoliile de primar au fost obţinute de candidaţii PDM.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img18004255

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!