ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Scriitorul Traian Vasilcău a lansat nouă volume din creația sa

18:43 | 22.05.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 22 mai. /MOLDPRES/. Nouă volume de Traian Vasilacău (Traianus) au fost lansate astăzi la Biblioteca Națională, informează MOLDPRES.

În alocuțiunea sa, academicianul Mihai Cimpoi, moderatorul manifestării, a menționat că această lansare este un eveniment deosebit.  ”Traianus și-a adunat întreaga creație în aceste volume. El scrie cu ușurință și are sensibilitate patriotică”, a subliniat academicianul Mihai Cimpoi.

Potrivit scriitorului Dragoș Vicol, ”poeziile lui Traianus se transformă meteoric în rugăciuni”. La rândul său, profesorul Adrian Ghicov a afirmat că ”aceste nouă tomuri,  harul, truda și jertfa de creație de până acum, construiesc profilul unei individualități creatoare complexe”.

În cadrul evenimentului au evoluat Capela Corală ”Moldova” a Instituției Publice Naționale Compania ”Teleradio-Moldova”, dirijată de Gabriela Tocari, cântăreața Victoria Lungu, studenți și elevi de la diverse instituții de învățământ.

Volumele conțin 5400 pagini - tot ce a scris și a editat autorul până în 2016. Volumele 1-7 conțin poezii, eseuri, aforisme, traduceri, poezii pentru copii, pamflete, texte pentru cântece etc. În volumul 8 sunt incluse creații inedite, nepublicate. Volumul 9 conține 824 pagini de cronici, recenzii, aprecieri, referințe, poezii dedicate autorului, șarje și crochiuri semnate de artiști plastici români de pe toate continentele. Proiectul a fost derulat în anul 2011 de către Editura ”Grafema Libris” din Chișinău. Copertă și concepție grafică - Alexandru Bostan.                                                       

În 2016, Traian Vasilcău (Traianus) a fost distins cu Premiul Național.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)

img18004270

img18004270

img18004270

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!