ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de miercuri, 23 mai 2018

18:53 | 22.05.2018 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisiile parlamentare se vor convoca în ședințe.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media va organiza audieri publice asupra Hotărârii Curții de Conturi cu privire la Raportul auditului financiar privind gestiunea economico-financiară și administrarea patrimoniului de către IPNA Compania ”Teleradio Moldova” pentru exercițiul bugetar 2016.

Ora 10.00, biroul 915, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media va organiza audieri publice asupra Hotărârii Curții de Conturi cu privire la Raportul auditului situațiilor financiare ale Consiliului Coordonator al Audiovizualului la 31 decembrie 2017.

Ora 10.00, biroul 915, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia economie, buget și finanțe va organiza audierea informației privind implementarea Legii cu privire la Depozitarul central unic al valorilor mobiliare.

Ora 10.00,  biroul 114, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia securitate națională, apărare și ordine publică va organiza audieri publice privind implementarea Legii cu privire la activitatea Poliției și statutul polițistului și a Legii privind funcționarul public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Ora 10.00, biroul 605, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia agricultură și industrie alimentară va organiza audieri publice privind situația în sectorul vitivinicol.

Ora 10.00, biroul 718 B, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia mediu și dezvoltare regională va efectua o vizită la Agenția de Dezvoltare Regională UTA Găgăuzia pentru a se familiariza cu procesul de implementare a Strategiei de Dezvoltare Regională pentru anii 2016–2020. Deputații vor vizita mai multe obiective din domeniul de dezvoltare regională din Comrat și Ceadâr-Lunga.

Ora 10.00, municipiile Comrat și Ceadâr-Lunga.

***

Un grup de tineri de la Colegiul de Arte Plastice ”Alexandru Plămădeală” va efectua o vizită la Parlament. Secretarul general al Legislativului, Ala Popescu le va înmâna tinerilor certificate de participare la expoziția de lucrări de arte plastice, găzduită de Parlament.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Bursa specială a Președintelui Parlamentului va fi conferită celor mai buni studenți ai Universității de Stat ”Alecu Russo” din Bălți, pentru succese remarcabile obținute în anul de studii 2017–2018. Bursele vor fi înmânate de speakerul Andrian Candu în contextul Zilei Parlamentului Republicii Moldova, sărbătorită anual pe data de 23 mai.

Ora 12.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Biroul permanent se va convoca în ședință.

Ora 14.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Prim-ministrul Pavel Filip va prezida ședința Cabinetului de miniștri.

Ora 15.00, Casa Guvernului, intrarea de pe str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni.

***

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale invită  la  Forumul profesiilor „O carieră de succes acasă” și Târgul locurilor de muncă pentru Tineret, ediția a VIII-a.

Ora 10:00, Radisson Blu Leogrand Hotel & Convention Center, str. Mitropolit Varlaam, nr. 77.

***

La Institutul Muncii va avea loc conferința ”Construcția și mentenanța drumurilor. Tehnologii. Utilaje”.

Ora 9.00.

***

Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC invită reprezentanții mass-media la evenimentul Tekwill Visionary Club – ”Blockchain for Humanity”, o ediție de excepție cu doi oaspeți speciali: Mariana Dahan și Mark Ginzburg, experți recunoscuți în domeniul tehnologiei blockchain și inițiatori ai unor proiecte revoluționare în această sferă.

Ora 18.30, Centrul Tekwill, str. Studenților 9/11.

***

Partidul Verde Ecologist invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Rezultatele alegerilor locale noi. Modificări în organele de conducere ale PVE. Impactul deciziilor recente ale Consiliului Partidului Verde European asupra Republicii Moldova”.

Ora 10.00, Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. A. Puşkin 22, of. 446.

***

Președintele organizației pentru copii ”Ajutăm Copiii”, Nicolai Cojușco, invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă cu tema: "Prezentarea a două proiecte în Moldova cu privire la medicină și mass-media".

Ora 12.00, Agenţia INFOTAG.

***

Muzeul Naţional de Artă al Moldovei invită la evenimentele prilejuite de Ziua Internaţională a Familiei şi Ziua Internaţională a Copilului.

Ora 11.00.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!