ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Chişinăuienii sunt aşteptaţi pe data de 3 iunie la urne pentru a-şi alege primarul

15:02 | 23.05.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 23 mai. /MOLDPRES/. Chişinăuienii sunt aşteptaţi pe data de 3 iunie la urne pentru a-şi alege primarul general al municipiului. Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit astăzi data pentru organizarea turului doi al alegerilor locale noi din capitală şi ordinea amplasării candidaţilor în buletinele de vot, comunică MOLDPRES.

Potrivit membrilor CEC, înscrierea celor doi candidaţi în buletinele de vot va avea drept principiu ordinea descrescătoare a numărului de voturi acumulate la alegerile din 20 mai curent. Astfel, Ion Ceban va fi clasat pe poziția 1, iar Andrei Năstase se va regăsi în buletin cu numărul 2.

Conform sursei citate, turul II al alegerilor locale noi se va desfăşura în baza aceloraşi liste de circumscripție.

La alegerile locale noi din 20 mai, în capitală, la urnele de vot s-au prezentat 225930 de alegători, dintre aceştia peste 40,97% şi-au dat votul pentru candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Ion Ceban, şi 32,12% pentru Andrei Năstase din partea Platformei Demnitate și Adevăr, Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Liberal Democrat din Moldova.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img18004291

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!