ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de joi, 24 mai 2018

18:52 | 23.05.2018 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Parlamentul se va convoca în ședință plenară.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova. 

***

Prim-ministrul Pavel Filip va participa la adunarea generală a Confederației Naționale a Patronatului.

Ora 10.00, Palatul Republicii, str. Maria Cebotari, 16.

***

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale invită la evenimentul de lansare oficială a Programului național privind sănătatea și drepturile sexuale și reproductive 2018-2022.

Ora 9.00, Summit Events & Conference Center, str. Tighina 49/3, sala Roșie, et. 1.

***

Va avea loc Conferința științifică cu participare internațională ”Republica Moldova și Ucraina: de la provocări spre oportunități".

Ora 9.00, Sala Azurie a Academiei de Științe a Moldovei, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 1.

***

Va avea loc adunarea generală a Confederației Naționale a Patronatului din Republica Moldova (CNPM), în cadrul căreia va fi prezentat raportul Consiliului de conducere pentru perioada ultimilor patru ani şi va fi aleasă conducerea CNPM.

Ora 10.00, Palatul Republicii, str. Maria Cebotari, 16.

***

În cadrul ceremoniei de deschidere a celei de-a VI-a Conferințe Internaționale ”Telecomunicații, Electronică și Informatică", profesorului Hidenori Mimura, director al Institutului de Cercetări în Electronică, Universitatea din Shizuoka, Japonia, îi vor fi înmânate însemnele de membru de onoare al Academiei de Științe a Moldovei.

Ora 10.00, Sala de Festivități a Universității Tehnice a Moldovei, blocul de studii nr. 1, bd. Stefan cel Mare și Sfânt, 168.

***

În perioada 21-25 mai 2018, la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” se desfăşoară Laboratorul de Ştiinţe Bayer - proiect educaţional internaţional derulat în ţările Uniunii Europene, menit să demonstreze copiilor că ştiinţa poate fi distractivă, prin intermediul unor experimente atractive.

Lecţiile au loc în Blocul didactic central, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 165, Sala roşie, et. 4, cu începere de la ora 9.00.

***

Agenția de Dezvoltare Regională Nord și People in Need Moldova invită la Conferința de lansare a Centrului de Informare și Consiliere în Afaceri din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova.

Ora 10.00, Restaurantul „President”, str. Nicolae Iorga 11, municipiul Bălți.

***

Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC invită reprezentanții mass-media la evenimentul de lansare a Sistemului Informațional de Management pentru instituțiile vocațional-tehnice.

Ora 11.30, Școala Profesională nr. 6, str. Alba Iulia 75/7.

***

Cu prilejul Zilei Internaționale de comemorare a persoanelor decedate de SIDA (Zilei Internaționale a Lumânărilor Aprinse) va avea loc un meci amical de fotbal, care are drept scop promovarea și sensibilizarea societății privind importanța testării la HIV/SIDA.

Ora 13.00, stadionul Zimbru (intrarea centrală de pe bd. Dacia), str. Burebista, nr. 93.

***

Candidatul PSRM la funcția de primar general al Chișinăului, Ion Ceban, invită la dezbateri publice candidatul PPDA la funcția de primar general, Andrei Năstase, și toți doritorii de a acorda întrebări candidaților. Tema dezbaterilor: ”Transportul Public”.

Ora 12.00, Arcul de Triumf, Piața Marii Adunări Naționale.

***

Fiodor Ghelici, Ambasador şi Reprezentant permanent al Organizaţiei Internaţionale Interguvernamentale (www.ioed.in) în Republica Moldova invită la conferința de presă cu tema: „Împotriva lui Fiodor Ghelici se pregătește o provocație și atentat cu scopul lichidării fizice. Persoanele suspectate de aceasta”.

Ora 13.00, sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!