ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de vineri, 25 mai 2018

19:01 | 24.05.2018 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Parlamentul găzduiește Summitul conducătorilor asociațiilor pacienților cu diabet zaharat din Europa de Sud-Est ”Unitate întru bine”. Evenimentul se desfășoară în perioada 25-27 mai curent, fiind organizat de Societatea Diabeticilor din Republica Moldova ”PRODIAB”, sub egida Federației Internaționale a Diabetului.

Ora 16.00, Sala Europei, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Prim-ministrul Pavel Filip Pavel Filip va participa la inaugurarea SRL „Molltex-Grup”.

Ora 11.00, Bălți, Parcul Industrial „Răut”, str. Decebal, 13.

***

Premierul Pavel Filip va vizita întreprinderea „Infinitextil”.

Ora 12.05, Bălți, str. Decebal, 26A.

***

Pavel Filip va inspecta șantierul drumului din satul Drăguşeni, r-nul Străşeni, reabilitat în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”.

Ora 13.40.

***

Prim-ministrul va participa la Gala Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA).

Ora 17.00, Vinăria Poiana, satul Ulmu, r-nul Ialoveni.

***

Comisia naţională pentru consultări şi negocieri colective se va întruni în ședință. 

Pe agenda discuţiilor sunt incluse subiectele:

1. Privind măsurile întreprinse pentru diminuarea angajării neoficiale şi a fenomenului „salariul în plic”;

2. Examinarea proiectului „Cu privire la modelul Contractului individual de muncă pentru perioada îndeplinirii unei anumite lucrări şi modelul Actului de recepționare a lucrării”;

3. Examinarea proiectelor cu privire la planurile de pregătire a cadrelor de specialitate cu finanțare de la bugetul de stat, pe specialităţi şi domenii generale de studii, în instituţiile de învăţământ profesional tehnic şi superior pentru anul de studii 2018-2019.

Ora 9.00, Casa Guvernului, intrarea din str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, sala de ședințe,  et. I.

***

Presa este invitată la ședința publică a Curții de Conturi a Republicii Moldova, la care se va audia Raportul auditului financiar al Raportului Guvernului privind executarea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală în anul bugetar încheiat 2017.

Ora 10.00, bd. Ştefan cel Mare și Sfânt, 69, et. 4, bir. 404.

***

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) sub patronajul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și cu suportul Delegației UE din RM va organiza cea de-a doua ediție a ”Galei AIPA-2018”.

Ora 16.00, Vinăria Poiana, s. Ulmu, raionul Ialoveni.

***

Agenţia pentru Eficienţă Energetică (AEE) invită la evenimentul de informare, organizat în cadrul campaniei ”Împreună învățăm să economisim energie și bani”.

Ora 10.30, blocul administrativ de pe str. Alecu Russo, 1, et. 10.

***

Presa este invitată la Conferința finală a proiectului "Consolidarea Dezvoltării Economice Locale în Moldova”, scopul căruia este de a contribui la reducerea sărăciei în zonele rurale ale Moldovei prin aplicarea modelului “Un Sat, Un Produs” pentru culturile bacifere (pomușoare).

Ora 10.00, Summit Events, Sala Roșie, str. Tighina, 49/3, scara 1, parter.

***

Va avea loc ceremonia de inaugurare a Postului de salvatori și pompieri din Copanca, renovat cu sprijinul UE.

Ora, 11.00, s. Copanca, raionul Căușeni.

Pentru jurnaliști va fi pus la dispoziție transport, care va porni spre  Copanca la ora 8:50, din fața clădirii Le Roi, str. Sfatul Țării 29.   

***

Proiectul de mediu al Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), „Integrarea priorităţilor de conservare a biodiversităţii în politicile de planificare teritorială şi practicile de utilizare a terenurilor din Moldova” invită la lansarea ghidului turistic al raionului Ștefan Vodă și înmânarea pașapoartelor speciilor rare de plante și animale din raion.

Ora 14.00, or. Ștefan Vodă, restaurantul „Mărțișor”.

***

Ambasada SUA anunță că Corpul Păcii în Moldova își va sărbători vineri cea de-a 25-a aniversare. 

Ora 11:00, Centrul Tekwill, str. Studenților 9/1.

***

Ambasadorul Republicii Federale Germania în R. Moldova, dr. Julia Monar, invită reprezentanţii presei la  Sărbătoarea de vară a limbii germane, organizată anual la Reşedinţa Ambasadorului.

Ora 15.00, str. A. Plămădeală 3.

***

Ambasada Italiei la Chișinău va desfășura Ceremonia de donație de carte către Biblioteca Națională a Republicii Moldova.

Ora 15.00, blocul central, str. 31 August, nr. 78   „A”, et. II, Sala de lectură nr. 1. 

***

La Biblioteca  Municipală B. P. Hasdeu va avea loc deschiderea expoziției “Faust - după Diana Tudose” de artista plastică Diana Tudose.

Ora 19.00.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!