ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene

15:21 | 25.05.2018 Categorie: Comunicate

Bartosz Cichocki: „Republica Polonă va sprijini în continuare parcursul european al Republicii Moldova”

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Republica Polonă va sprijini în continuare parcursul european al Republicii Moldova. Declaraţia a fost făcută de către subsecretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone, Bartosz Cichocki, în cadrul întrevederilor cu secretarii de stat Tatiana Molcean şi Daniela Morari.

În cadrul întrevederilor, oficialii au abordat subiecte ce ţin de cooperarea bilaterală în diverse domenii de interes reciproc, asistenţa pentru dezvoltare, cooperarea în domeniul economic, energetic, cultural, rezultatele implementării Acordului de Asociere RM-UE, problematica transnistreană, atragerea investiţiilor în economia moldovenească, intensificarea colaborării pe platforma Parteneriatului Estic etc.

Referindu-se la stadiul actual al relaţiilor bilaterale, secretarul de stat Tatiana Molcean a remarcat caracterul dinamic al acestora, subliniind intensificarea în ultima perioadă a contactelor politice la diferite nivele şi exprimându-şi încrederea că raporturile bilaterale vor atesta şi o creştere a schimburilor comercial-economice. Oficialul moldovean a mai evocat buna colaborare a ţărilor noastre în cadrul organizaţiilor internaţionale şi regionale.

În ceea ce ţine de priorităţile dialogului Republica Moldova - Uniunea Europeană, secretarul de stat Daniela Morari a informat interlocutorul despre eforturile autorităţilor de la Chişinău în implementarea prevederilor Acordului de Asociere, menţionând concomitent şi oportunităţile de consolidare a sprijinului Poloniei în realizarea transformărilor structurale menite să alinieze Republica Moldova la standardele europene.

La rândul său, Bartosz Cichocki a reiterat disponibilitatea Poloniei de a sprijini în continuare parcursul de integrare europeană al Republicii Moldova, inclusiv prin consolidarea capacităţilor instituţiilor moldoveneşti în implementarea Acordului de Asociere. Potrivit oficialului polonez, acest sprijin se referă şi la intensificarea cooperării pe platforma Parteneriatului Estic, în calitatea Poloniei de co-iniţiator al acestei iniţiative.

De asemenea, părţile au convenit să intensifice eforturile comune de atragere a investiţiilor poloneze în economia Republicii Moldova.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!