ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldovagaz a obținut un profit record, de peste 1,9 miliarde lei, în anul 2017

16:21 | 25.05.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Întreprinderea mixtă moldo-rusă Moldovagaz a obținut în 2017 un profit de 1.926 miliarde de lei, în creștere cu 1.663 miliarde față de anul precedent. Această majorare record a fost determinată preponderent de obținerea profitului din activitatea financiară, dar și din activitatea operațională, urmare a eficientizării managementului Societății, optimizării cheltuielilor și îmbunătățirii indicatorilor de producție, s-a constatat în cadrul Adunării generale anuale a acţionarilor companiei, desfășurate astăzi, informează MOLDPRES.

Adunarea generală a decis direcționarea profitului net al Societății, obținut în 2017, la constituirea fondului de rezervă și acoperirea pierderilor din anii precedenți.

Acționarii celei mai mari întreprinderi din Republica Moldova au examinat situația financiară a Societății pentru anul 2017 și au aprobat dările de seamă anuale ale organelor de conducere ale Moldovagaz: Consiliului de Administrație, Consiliului de Observatori şi Comisiei de Cenzori.

Furnizorul de gaze naturale a investit anul trecut 221,5 milioane de lei, iar lungimea rețelelor de gaze s-a majorat cu 248,5 kilometri. Numărul consumatorilor a crescut cu 15,6 mii, atingând cifra de circa 705 mii, la finele anului.

La Adunare a fost aleasă  o nouă componenţă a Consiliului de Observatori şi au fost operate unele modificări în componența Comisiei de Cenzori a Societății.

Moldovagaz mai anunță că în anul 2018 activitatea sa va fi orientată spre asigurarea fiabilă a consumatorilor cu gaze naturale și tranzitul în volume depline către statele europene, îmbunătățirea indicatorilor financiari și obținerea profitului operațional. La fel, activitatea societății va fi orientată la realizarea planului de gestionare a datoriilor creditoare și la soluționarea altor probleme din sectorul gazelor naturale.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img18004398

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!