ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Biroului politici de reintegrare

17:43 | 25.05.2018 Categorie: Comunicate

Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a participat la inaugurarea unei noi stații de pompieri și a serviciului de urgență din s. Copanca, raionul Căușeni

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a participat astăzi la inaugurarea unei noi stații de pompieri și a serviciului de urgență din s. Copanca, raionul Căușeni. La eveniment au participat Șeful Delegației UE la Chișinău, E.S. Peter Michalko și Dafina Gercheva, Coordonatoare Rezidentă ONU și Reprezentantă Rezidentă PNUD în Moldova.

În cadrul discursului său Vicepremierul a menționat importanța investițiilor europene pentru dezvoltarea economică și socială a localităților din Zona de Securitate și pentru realizarea dezideratului de reunificare a ambelor maluri ale Nistrului.

“Astăzi este o zi care va marca dezvoltarea unui set unitar de instrumente pentru îmbunătățirea serviciilor de calitate, apropierea celor două maluri, dar și intervenția imediată a serviciilor de urgență, mă refer la pompieri și salvatori.

Aici între malul drept și malul stâng viața e trăită cu mai multă intensitate. Cred că sunt suficiente motive astăzi de a ne bucura pentru proiectul realizat, care constituie o prioritate absolută. Parcursul european implică servicii de calitate, iar astăzi este un moment al bilanțului.

Vă felicit pentru această inițiativă frumoasă de a aduce servicii de pompieri și salvatori mai aproape de necesitățile cetățeanului și mai aproape de soluția de apropierea a celor doi maluri ale Nistrului”, a conchis Viceprim-ministrul Cristina Lesnic.

La rândul lui, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova a punctat că îmbunătățirea condițiilor de trai de pe ambele maluri ale Nistrului constituie un imperativ important.

Cu precădere, de renovarea acestor obiective vor beneficia circa 15 000 de persoane permițându-le locuitorilor din s. Copanca și din localitățile aferente să se folosească de cele mai calitative servicii de urgență.

Reamintim că reabilitarea acestor obiecte de menire socială a fost realizată prin intermediul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!