ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru zilele de sâmbătă-luni, 26-28 mai 2018

18:16 | 25.05.2018 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Sâmbătă, 26 mai

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” organizează Ziua Uşilor Deschise.

Ora 9.00, blocul didactic central, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 165.

***

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova invită la Turneul de fotbal al partenerilor de dezvoltare UE și al Parteneriatului Estic, organizat în colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal.

Ora 10.00, stadionul Clubului Buiucani, str. Ghidighici 1/2.

***

Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău desfășoară conferința de presă cu tema: „Rezultatele sondajului național privind necesitățile și provocările tinerilor”.

Ora 10.00, sala de conferințe a Hotelului Bristol, str. Pușkin 32.

***

Clubul Sportiv „Sporter” şi Primăria municipiului Chişinău organizează cursa de ciclism „Velo FUN – 2018”.

Startul cursei de ciclism va fi dat la ora 12.00, din Piaţa Marii Adunări Naţionale.

***

În perioada 25-27 mai la centrul Moldexpo are loc Festivalul Barbecue – BBQ FEST’ 2018.

Duminică, 27  mai

În Parcul Valea Morilor din capitală se va desfășura cea de-a treia ediție a Maratonului Solidarității, organizat de Senatul Studențesc al Academiei de Administrare Publică. În cadrul Maratonului vor fi colectate resurse financiare pentru copiii care suferă de boli hematologice, de la Spitalul Oncologic din Chișinău.

Startul va fi dat la ora 9.30 lângă scările principale, care duc spre Universitatea de Stat din Moldova. Participarea este gratuită. 

***

Va avea loc Festivitatea de premiere a laureaților Concursului de scriere creativă „Write Here, Right Now”, organizat de Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” și un Grup Internațional de Inițiativă, în frunte cu Beni Thelmia.

Ora 11.00, Sala Evenimente a Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”, str. Șciusev 65, intrare din str. Pușkin.

***

Va fi organizată ediția a opta a Festivalului Tradițiilor „Duminica Mare”.

Ora 12.00, satul Domulgeni, raionul Florești.

***

La Vadul-Rașcov, raionul Șoldănești, în satul de baștină al marelui poet Dumitru Matcovschi, va avea loc festivalul „Paromul cultural Rașcov – Vadul-Rașcov”.

Luni, 28 mai

Primarul general interimar al Chişinăului, Ruslan Codreanu, convoacă şedinţa operativă a serviciilor municipale.

Ora 8.30, Sala Rotundă a Primăriei.

***

Va avea loc un eveniment dedicat copiilor din Casele de Copii Tip Familial din diverse localități ale Republicii Moldova.

Ora 11.00, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, str. Șciusev 65, intrare din str. Pușkin.

***

Asociaţia Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova invită la o conferinţă de presă cu tema: „Prezentarea rezultatelor studiului sociologic: Opțiunile socio-politice ale cetățenilor municipiului Chișinău în preajma turului doi al alegerilor locale noi din 3 iunie 2018”.

Ora 11.00, sala de conferinţe a Agenţiei INFOTAG.

***

Centrul de Informare ONU din cadrul Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova invită doritorii la Conferința Publică „Pentru că tinerii contează – alege o viață fără droguri”, dedicată Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Ora 13.00, Sala de Lectură nr. 1, Centrul de Informare ONU, etajul II, blocul central,  str. 31 August 1989, nr. 78 „A”. 

***

Agenția universitară a Francofoniei, în colaborare cu Universitatea Tehnică din Moldova, Pentalog, Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC și Institutul universitar de tehnologie din Rouen, Franța, lansează prima formare universitară francofonă cu prezență sporită în întreprindere în Republica Moldova.

Ora 15.00, sala Front End de la Tekwill, strada Studenților 9/11.

(Editor L. Alcază) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!