ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

08:50 | 26.05.2018 Categorie: Comunicate

Ministrul Monica Babuc a participat la o sesiune de informare privind organizarea bacalaureatului

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Astăzi, 25 mai, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a participat la o ședință de informare a șefilor Organelor Locale de Specialitate în Domeniul Învățământului (OLSDI) cu privire la sesiunea din acest an a bacalaureatului. Evenimentul a fost organizat de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare.

În cadrul întrunirii, ministrul Monica Babuc a solicitat șefilor OLSDI să asigure o atmosferă prielnică desfășurării BAC-ului, astfel încât toți candidații să fie informați despre drepturile, dar și obligațiile lor.

Pentru sesiunea de bacalaureat 2018 au fost elaborate și aprobate regulamente noi cu privire la modalitatea de organizare și desfășurare a examenelor și evaluărilor naționale. Proiectele de regulamente au fost supuse consultărilor şi dezbaterilor publice, a fost realizată expertiza anticorupţie şi cea juridică, iar ulterior au fost publicate în Monitorul Oficial.

Printre elementele de noutate în comparație cu metodologiile de examen aplicate în anii precedenți este dreptul la contestații și pentru toți candidații care participă în sesiunea suplimentară. Noua prevedere va spori șansele elevilor care vor putea opta pentru o evaluare suplimentară, iar în mod indirect prevederea respectivă va condiționa o calitate mai bună a verificării inițiale.

La finalul ședinței, fiecare șef al OLSDI a primit câte un set de pliante despre bacalaureat, care conțin informații pentru candidați, și anume: schema de notare, formatul unui test, durata examenului, materialele admise și cele interzise, cum se corectează greșelile, când și unde trebuie depusă cererea pentru participare la sesiunea suplimentară, unde vor fi publicate rezultatele, etc.

În context, precizăm că numărul elevilor care vor susține în acest an evaluările naționale este divizat după cum urmează: ciclul primar – 32258, ciclul gimnazial – 30411, examenul de bacalaureat – 18776.

Sesiunea de bacalaureat 2018 se va desfășura în perioada 5-22 iunie. Orarul examenelor poate fi găsit la următorul link:

http://aee.edu.md/sites/default/files/ord._nr._387_din_14.11.2018_orarul_examenelor.pdf

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!