ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Justiţiei

08:59 | 26.05.2018 Categorie: Comunicate

Evoluțiile în domeniul drepturilor omului apreciate de Consiliul Europei

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei la Strasbourg, ministrul Justiţiei Victoria Iftodi a avut o întrevedere cu Directorul General al Directoratului pentru Democrație, Snezana Samardzic-Markovic. Cei doi oficiali au discutat despre situația actuală din Republica Moldova, reformele implementate în justiție și măsurile întreprinse de țara noastră în domeniul respectării demnității umane și antidiscriminării.

Ministrul Justiţiei l-a informat pe oficialul european despre situația curentă din Republica Moldova, progresele în reformarea sistemului judiciar, lupta împotriva corupției și eforturile depuse de statul nostru în onorarea angajamentelor asumate în momentul aderării la Consiliul Europei, un accent deosebit fiind pus asupra evoluțiilor în sfera protecției drepturilor omului și consolidării instituțiilor democratice.

Directorul General pentru Democrație a comunicat că urmărește îndeaproape evoluțiile din țara noastră și încurajează acțiunile întreprinse în domeniul respectării demnității umane, îmbunătățirii funcționării instituțiilor democratice și a promovării diversității în societate, în spiritul solidarității și toleranței.

Ministrul Justiției a apreciat sprijinul Consiliului Europei pentru expertiza oferită pe marginea Planului Național de Acțiuni în domeniul drepturilor omului pentru anii 2018-2022, care urmează a fi adoptat în cel mai scurt timp în Parlament și se ridică la cele mai înalte standarde europene în domenii cum ar fi egalitatea, toleranța și nediscriminarea.

De asemenea, ministrul Iftodi a mulţumit Directorului General al Consiliului Europei pentru asistența valoroasă oferită, în special, prin intermediul programului de cooperare pe segmentul prevenirii și combaterii discriminării.

La rândul său, Directorul General a declarat că prezența ministrului la Strasbourg confirmă angajamentul și interesul Republicii Moldova de a intensifica procesele democratice din țară.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!