ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Andrian Candu a felicitat poporul georgian cu ocazia a 100 de ani de la înființarea primei Republici Democratice Georgiene

14:58 | 26.05.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, alături de înalți oficiali europeni și americani, felicită poporul georgian cu ocazia celor 100 de ani de la înființarea primei Republici Democratice Georgiene. Andrian Candu a participat la Tbilisi, la ceremonia oficială organizată de autoritățile georgiene cu ocazia centenarului, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.  

Referindu-se la proiectele comune pentru Moldova și Georgia, Andrian Candu a opinat că Uniunea Europeană trebuie să joace un rol mai activ în rezolvarea conflictelor din vecinătatea sa. El a specificat că în Moldova, în special în contextul alegerilor din anul acesta, suntem îngrijorați de amenințările legate de propagandă și destabilizări generate de Federația Rusă.

”Împreună cu Georgia și Ucraina, Moldova lucrează asupra creării unei platforme comune pentru promovarea intereselor celor trei țări. Este important să ne unim eforturile pentru a menține pacea, prosperitatea și promovarea reformelor pentru integrarea europeană”, a menționat președintele Parlamentului.

La ceremonia oficială de la Tbilisi au fost prezenți numeroși oficiali europeni și americani, inclusiv Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, asistentul adjunct al Secretarului american de Stat, Bridget Brink, Comisarul european pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri de Extindere,  Johannes Hahn, președinți de țară, de parlamente, prim-miniștri și miniștri din Armenia, Finlanda, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Azerbaidjan, Estonia, Ucraina, Belarus, România, Franța, Turcia, Cehia, Grecia, Marea Britanie.

În seara zilei de ieri, Andrian Candu, împreună cu Președintele Parlamentului Irakli Kobakhidze, a participat și la inaugurarea Sălii Independenței la Biblioteca Națională Parlamentară a Georgiei. Instituția, fondată în 1846, este cea mai mare bibliotecă din Georgia, cu o colecție de carte de peste 3,6 milioane de exemplare și reprezintă un important centru cultural, științific, educațional, metodologic și informativ.

Președintele Parlamentului Andrian Candu efectuează o vizită în Georgia, în perioada 25-27 mai 2018.

img18004429

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!