ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

USEFS a desfășurat, în premieră, o conferință cu participarea Universităților din Iași, Galați și Suceava

15:24 | 26.05.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS) a desfășurat astăzi, în premieră la Chișinău, o conferință științifică cu participarea Universităților din România ”Alexandru Ioan Cuza” (Iași), ”Dunărea de Jos” (Galați) și ”Ștefan cel Mare” (Suceava), transmite MOLDPRES.

Tematica reuniunii a fost ”Tradiții, realități și perspective ale dezvoltării culturii fizice”.  ”Sper că va fi un maraton științific de durată lungă, pentru că este o oportunitate de cunoaștere necesară, utilă”, a declarat în debutul manifestării, Vasile Triboi, profesor universitar la USEFS. ”Cercetarea este o componentă importantă în domeniul nostru. Un cercetător veritabil este acela ce află ceea ce alții nu găsesc”, a subliniat în alocuțiunea sa, prim-prorectorul USEFS, Viorel Dorgan. ”Este un prilej minunat de a ne împărtăși experiența”, a subliniat Liliana Budevici-Puiu, conferențiar universitar la USEFS. ”Sper că va fi și pe viitor un parteneriat activ. Sunt moldoveancă și mă bucur că în anul Centenarului Unirii mă aflu aici”, a remarcat decanul facultății educație fizică și sport la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Beatrice Abalașei. ”Conferința va avea, la sigur, efect benefic asupra tuturor”, a spus Ion Ene Mircea, șef de departament la Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați.

În cadrul ședinței în plen au fost prezentate atenției următoarele lucrări: ”Controlul și planificarea procesului de antrenament al gimnastelor de performanță într-un ciclu olimpic” (autor – Victor Buftea de la USEFS), ”Fair Play și fericire prin intermediul activităților motrice” (Beatrice Abalașei, Iași), ”Studiu privind eficiența acțiunilor de joc ale echipei naționale a României la Campionatul Mondial de handbal feminin, Germania, 2017” (Florin Valentin Leuciuc, Suceava), ”Judo juvenil în contextul noilor reguli de arbitraj” (Ion Ene Mircea (Galați).

Participanții la conferință au fost repartizați în continuare în trei secțiuni în cadrul cărora a fost puse în discuție lucrările prezentate.

Managerul manifestării, Vasile Triboi, a declarat pentru agenție că  principalul scop urmărit la conferință  a fost atins. ”Au fost prezentat spre discuții 84 de lucrări. Cele mai bune dintre acestea vor fi selectate de un juriu competent și vor fi publicate în revista USEFS ”Știința culturii fizice”. Ediția actuală a reuniunii este a patra. Anterior noi am participat la conferințe științifice organizate la Suceava, Iași și Galați”, a notat Triboi.

Oficialii manifestării au decis să invite la viitoarea conferință științifică și Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău (România)

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img18004430

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!