ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În capitală vor fi deschise 23 de tabere cu sejur de zi

14:03 | 28.05.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 28 mai. /MOLDPRES/. În municipiul Chișinău, vor fi deschise 23 de tabere cu sejur de zi, care vor găzdui peste două mii de copii. Dintre aceştia 375 de copii vor beneficia de foi gratuite. Anunţul a fost făcut la ședința operativă a primăriei Chişinău de către şeful interimar al Direcției educație, tineret și  Sport din Chișinău, Rodica Guţu, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, costul unui sejur de 15 zile într-o tabără de zi va fi de 1160 de lei. Părinții vor achita doar 20 la sută din cost, aproximativ 232 de lei. Pentru taberele cu sejur de zi în care vor merge elevii Școlii auxiliare nr. 7 și ai Liceului cu profil tehnologic pentru copii slab văzători, în total 70 de copii, cheltuielile vor fi acoperite integral din bugetul municipal.

Funcţionarul a specificat că în cele trei tabere cu sejur complet aflate la balanța Direcției educație din sectorul Botanica și Centru, se vor odihni peste cinci mii de copii, dintre care 790 vor beneficia de bilete gratuite. Taberele arendate vor putea propune activități pentru șase mii de copii, dintre care o mie vor beneficia de bilete gratuite. Suma alocată din bugetul municipal în acest scop este de peste 8,7 milioane de lei. Alte circa 5 milioane de lei vor fi alocate pentru odihna copiilor în taberele cu profil sportiv.

Potrivit datelor Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, aproximativ 80 de tabere de odihnă urmează să activeze în această vară, iar de serviciile acestora vor beneficia circa 60 mii de copii și adolescenți. Prețul orientativ pentru o zi în taberele din țară este de 175 de lei, iar finanţarea taberelor se va face din bugetul de stat şi bugetele locale, din sumele plătite de părinţi şi resursele alocate de întreprinderi, organizaţii şi asociaţii.

Totodată, autorităţile au anunţat că vor achiziţiona 100 de bilete pentru elevii din România și 300 de bilete pentru elevii din instituțiile de învățământ general din raioanele de est ale Republicii Moldova, care sunt subordonate ministerului.

Taberele de odihnă vor activa în perioada iunie–august.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază) 

img18004451

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!