ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Biblioteca Națională pentru Copii ”Ion Creangă” a marcat Ziua Internațională a Copilului

14:29 | 28.05.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 28 mai. /MOLDPRES/. Circa 30 de copii din 11 Case de Copii de Tip Familial din întreaga țară au participat astăzi la Sărbătoarea Copilăriei, prilejuită de Ziua Internațională a Ocrotirii Copiilor, organizată de Biblioteca națională pentru copii ”Ion Creangă”, în colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze și Fondul Copiilor din Republica Moldova, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, directorul adjunct al bibliotecii, Eugenia Bejan, a afirmat că este pentru al doilea an când cele trei instituții organizează împreună această sărbătoare pentru copiii din casele de copii de tip familial, pentru a le oferi clipe deosebite și pentru a-i face mai fericiți.

Prezentă la eveniment, Zhang Yanjun, soția Ambasadorului Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, a menționat că, așa cum se știe, copiii sunt speranța și viitorul unei familii, al unei națiuni și al unei țări.

”Atenția acordată educației copiilor și grija față de dezvoltarea lor, este responsabilitatea și datoria primordială a întregii societăți. Ambasada Chinei în R. Moldova întotdeauna a acordat o deosebită atenție și sprijin în dezvoltarea cauzei copiilor și participă activ la diverse evenimente caritabile”, a subliniat Zhang Yanjun.

În context, Lidia Bubulici, directoarea Casei de Copii de Tip Familial din satul Chetrosu, a menționat că participă pentru a doua oară cu cei șapte copii înfiați de ea la această sărbătoare. ”În total am zece copii – trei ai mei, care deja sunt maturi, și șapte pe care i-am înfiat. Ca să întreții o asemenea casă trebuie să ai o mare dragoste față de copii, multă răbdare și forțe”, a mai spus Lidia Bubulici.

Ziua Internaţională a Copilului este marcată la 1 iunie. Pentru prima dată aceasta a fost menţionată la Geneva la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanţi din diferite ţări au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus „Ziua copilului” în lista de sărbători. În anul 1954 Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare tuturor statelor să dispună o zi pentru sărbătorirea „Zilei copilului”.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img18004452

img18004452

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!