ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de marți, 29 mai 2018

16:21 | 28.05.2018 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisia agricultură și industrie alimentară se va convoca în ședință.

Ora 12.00, biroul 718 B, Parlamentul Republicii Moldova. 

***

Prim-ministrul Pavel Filip va participa la deschiderea "Moldova Automotive Days 2018".

Ora 9.00, Tekwill, strada Studenților 9/11.

***

Premierul va participa la ceremonia consacrată Zilei internaționale a pacificatorilor ONU.

Ora 10.00, Ministerul Apărării, șoseaua Hâncești 84.

***

Comisia Electorală Centrală va începe confecționarea matriței, necesară pentru tipărirea buletinelor de vot pentru turul al doilea al alegerilor locale noi, pentru funcția de primar general al mun. Chișinău.

Ora 9.00, „Tipografia Centrală”, str. Florilor, 1.

***

La Ministerul Apărării va avea loc ceremonia dedicată Zilei Internaţionale a Pacificatorilor Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Ora 10.00, șoseaua Hâncești 84, Platoul Ministerului Apărării.

***

Centrul de Cercetări Demografice din cadrul Institutului Național de Cercetări Economice va lansa studiul ”Alegerea profesiei și aspirațiile tinerilor privind învățământul superior din Republica Moldova„.

Ora 11.00, Institutul Național de Cercetări Economice, str. Ion Creangă 45, etajul 3, sala 309.

***

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale invită la evenimentul dedicat Zilei Mondiale fără Tutun, cu genericul „Tutunul frânge inimi”, care are drept scop creșterea gradului de conștientizare a populației privind impactul consumului de tutun și a expunerii la fumul de țigară asupra sănătății.

Ora 14.00, Grădina Publică Ștefan cel Mare și Sfânt, lângă havuz.

***

Organizația Internațională pentru Migrație lansează proiectul ”Consolidarea răspunsului Guvernului la fenomenul de traficului de ființe umane și îmbunătățirea protecției victimelor traficului și a martorilor în Republica Moldova”, finanțat de Departamentul de Stat al SUA. 

Ora 14.00, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, str. 31 August 1989 nr. 80, etajul 1.

***

Centrul Cultural German AKZENTE împreună cu Centrul de Artă Contemporană şi Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” invită la inaugurarea proiectului „WÄRMEPOL – sky transmitter”, o instalaţie intermedia realizată de către artistul german de sunet si media Frank Schulte, însoţită de un proiect de grădinărit urban al studenţilor din cadrul colegiului.

Ora 15.00, acoperişul Colegiul de Arte Plastice “Alexandru Plămădeală”, etajul 3, str. Independenţei 1.

***

Reprezentanții instituțiilor de presă sunt invitați să participe la Forumul producătorilor şi furnizorilor din industria automotive  - „Moldova Automotive Days 2018”.

Evenimentul se va desfășura în perioada 29-30 mai 2018, începând cu ora 9.00 în incinta Centrului de Excelență în domeniul TIC „Tekwill”.

***

Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, Fundația Est-Europeană și Centrul de Drept al Femeilor invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Hărțuirea Sexuală în Moldova: între lege și realitate”.

Ora 9.00, sala de conferințe a Agenției de presă IPN, Casa Presei, str. Pușkin 22, of. 446.

***

Uniunea Scriitorilor din Moldova şi Muzeul Naţional al Literaturii Române „Mihail Kogălniceanu” invită la evenimentele consacrate celor 100 de ani de la nașterea poetului George Meniuc.

Ora 11.00, Uniunea Scriitorilor din Moldova.

***

Andrei Năstase și Maia Sandu vor susține o conferință de presă.

Ora 12.00, str. Vissarion Belinski 4.

***

Platforma comunitară și de monitorizare a activității administrației publice locale PRIMĂRIAMEA organizează discuția publică „Scoatem subteranele la suprafață”, în cadrul căreia vor fi prezentate potențiale soluții privind reabilitarea trecerilor subterane.

Ora 17.30, Biblioteca municipală „B.P. Hașdeu”, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 148.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!