ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de miercuri, 30 mai 2018

08:23 | 30.05.2018 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisiile parlamentare se vor convoca în ședințe.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia politică externă și integrare europeană va organiza audieri publice privind nivelul de implementare a Acordului de la Paris cu privire la schimbările climatice, ratificat de Parlament prin Legea nr. 78 din 4 mai 2017.

Ora 10.00, biroul 508 (anexa), Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia securitate națională, apărare și ordine publică va organiza audierea Agenției Servicii Publice privind asigurarea securității sistemelor informaționale și registrelor de stat, perfectarea și eliberarea actelor de identitate și evidență a populației, calificarea și documentarea conducătorilor auto și de înmatriculare a vehiculelor.

Ora 10.00, biroul 605, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia mediu și dezvoltare regională va organiza audieri cu privire la activitatea Serviciului Hidrometeorologic de Stat: probleme și realizări.

Ora 10.00, biroul 816, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia drepturile omului și relații interetnice va examina Raportul de evaluare ex-post juridică a Legii nr. 121/2012 cu privire la asigurarea egalității și a Raportului de evaluare ex-post juridică a Legii nr. 298/2012 cu privire la activitatea Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității.

Ora 10.00, biroul 816 C, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia protecție socială, sănătate și familie va organiza audieri publice asupra implementării Legii privind controlul tutunului.

Ora 14.00, Sala Europei, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Biroul permanent al Parlamentului se va convoca în ședință.

Ora 14.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

O conferință de presă privind rezultatele negocierilor în formatul 5+2, care au loc în perioada 29-30 mai în capitala Italiei, va fi organizată la Roma, în incinta Ministerului Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Italiei, la 11:00 (ora Romei)/ 12:00 (ora Chișinăului).

Conferința de presă va fi difuzată în direct în incinta Misiunii OSCE în Moldova, la Chișinău, printr-o legătură video cu Roma. Jurnaliștii sunt invitați la Misiunea OSCE în Moldova să urmărească transmisiunea în direct și să pună întrebări.

***

Agenția de Dezvoltare Regională Nord, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, organizează două evenimente de anvergură regională ce vor avea loc  în incinta Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (Sala Polivalentă, blocul central, intrare din strada A. Pușkin):

Ora 10.00 - Conferința regională cu genericul „Oportunități de finanțare a proiectelor în cadrul Strategiei UE pentru Regiunea Dunării”, organizată în cadrul proiectului „Dunărea Unește”;

Ora 13.30 - consultările publice asupra documentului „Liniile Directoare ale revitalizării urbane în Republica Moldova”, elaborat în cadrul proiectului „Sprijin administrației publice locale din R. Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională pentru anii 2016-2020 prin prisma dezvoltării urbane integrate și durabile pentru anii 2017-2019”.

***

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, va inspecta taberele de odihnă pentru copii din oraşul Vadul lui Vodă.

Ora 10.00, taberele de odihnă „Camping”, „Perlele Nistrului”, „Luceafărul” şi „Zâmbetul”.

***

Presa este invitată la evenimentul de lansare a lucrărilor de construire a sistemului de aprovizionare cu apă a satului Japca, raionul Floreşti.

Ora 11.00,  Casa de cultură din localitate.

***

Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău invită la activitatea dedicată celebrării Zilei Absolventului 2018.

Ora 15.00, Primăria municipiului Chișinău, sala de ședințe.

***

Direcţia municipală pentru protecţia drepturilor copilului invită reprezentanţii instituţiilor media să participe la activitatea consacrată Zilei Internaționale a Copilului.

Ora 16.00, Parcul „Dendrariu”, str. G. Enescu, nr. 5.

***

Presa este invitată la o dezbatere publică pe tematica reformării controlului de stat în domeniul securității și sănătății muncii.

Ora 10.00, IDIS Viitorul, str. Iacob Hâncu, 10/1.

***

La Universitatea Tehnică din Moldova va fi inaugurat laboratorul metrologic Mitutoyo, cu contribuția companiei japoneze Mitutoyo.

Ora 09.00, Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Transporturi, str. Studenţilor, 9/8, corpul de studii nr. 6, laboratorul nr. 6-101.

***

Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii „ZIPhouse”, în parteneriat cu Asociația Patronală a Industriei Ușoare (APIUS), cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei invită reprezentanții mass-media la ceremonia de încheierea a competiției „Z Generation”  destinată tinerilor designeri din domeniul modei.

Ora 17.00, în fața magazinului MODA, bd. Ștefan cel Mare 183, la parterul Primăriei.

***

În contextul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Copilului, Biblioteca Naţională a RM organizează o expoziţie de artă plastică cu genericul "Loc de joacă pentru visul meu". Vor fi prezentate lucrările elevilor de la 4 instituţii cu profil arte plastice: LTPA Ion şi Doina Aldea-Teodorovici, LT Onisifor Ghibu, IPLT Liviu Deleanu, IPLT Ginta Latină.

Ora 14.00, Sala serviciului "Colecţie de Artă şi Hărţi", bl. 2, str. 31 August 78a, colţ str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni.

***

Presa este invitată la evenimentul de bun venit pentru dirijorul austriac Friedrich Pfeiffer, care va participa la Festivalul de muzică clasică în aer liber DescOPERĂ, desfășurat în Rezervația Cultural-Naturală Orheiul Vechi, în perioada 15-17 iunie. El parcurge distanța de peste 1000 de km, dintre orașul Viena și satul Butuceni, cu motocicleta.

Ora 16.30, podul din cartierul Telecentru.

***

Mișcarea Națională "VOIEVOD" invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: Organizațiile patriotice se expun asupra comportamentului concurenților electorali în turul II al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău. Ce își doresc locuitorii Capitalei de la viitorul Primar?”.

Ora 11.00, Agenția de presă IPN, Casa Presei, str. A. Pușkin 22, of. 446.

***

Reprezentanții unui șir de federații sportive invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Poziția referitoare la alegerile primarului general al Chișinăului”.

Ora 13.00, Agenția de presă IPN.

***

Un grup de cadre didactice universitare invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Mobilizare totală pentru alegerile Primarului municipiului Chișinău. Apelul cadrelor didactice universitare”.

Ora 15.00, Agenția de presă IPN.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!