ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un arbitru moldovean a oficiat finala Champions League la handbal

10:15 | 01.06.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Arbitrul moldovean Nicolae Vizitiu (58 de ani) a deservit meciurile finale ale Champions League la handbal masculin, desfăşurate la Cologne (Franţa), relatează MOLDPRES.

„Am fost la această sărbătoare a handbalului european în postura de delegat al Federaţiei Europene de profil. În faza finală au evoluat cluburile Motpellier HB, HBC Nantes, Paris Saint-Germain, toate din Franţa, şi HC Vardar (Skopje, Macedonia). Eu am fost responsabil de buna desfăşurare într-un meci semifinal şi disputa pentru locul trei. Pretenţii din partea organizatorilor faţă de prestaţia mea nu au fost. Mă bucur că am reprezentat ţara şi în acest domeniu”, a declarat astăzi pentru agenţie Nicolae Vizitiu, după revenirea de la turneu.

Câştigătoarea turneului a devenit Montpellier HB. Potrivit lui Nicolae Vizitiu, interesul faţă de partidele fazei finale a fost enorm. „Loxess Arena Cologne, locul disputării competiţiei, are o capacitate de 20 mii de spectatori. Aceasta a fost arhiplină la fiecare meci. Partidele au fost urmărite și comentate pe rețelele sociale de aproximativ 2 milioane 800 mii de vizitatori. Sunt cifre care vorbesc de la sine despre popularitatea handbalului pe continent”, a mai adăugat el.

Nicolae Vizitiu oficiază meciuri internaţionale cu începere din 1996. Anul curent a fost supervizor la următoarele partide din cadrul Campionatului European: Croaţia – Cehia, Slovenia – Cehia, Germania – Danemarca, Macedonia – Cehia, Ungaria – Spania, Cehia – Ungaria, Danemarca – Ungaria.

A început să arbitreze în handbalul moldovenesc cu începere din 1993. Din 1995 şi până în prezent exercită funcţia de secretarul general al Federaţiei Moldoveneşti de Handbal. A mai fost delegat în 2015 de către Federaţia Europeană de Handbal la faza finală Champions League, dar rezervată cluburilor feminine, ce s-a desfășurat la Budapesta (Ungaria). El este unicul arbitru moldovean care deserveşte partide la un asemenea nivel internaţional.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img18004607

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!