ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului Andrian Candu a votat pentru a “pune punct instabilității de la primărie”

09:05 | 03.06.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 3 iun. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului Andrian Candu și-a exprimat astăzi votul în cadrul turului doi al alegerilor locale noi din municipiul Chișinău. Acesta a declarat că a votat pentru „a pune punct instabilității de la primărie", transmite MOLDPRES.

Oficialul a îndemnat cetățenii să participe la scrutin. „Am votat ca să punem punct instabilității de la primărie, deoarece, cu regret, acolo în ultimii ani am avut orice numai nu eficiență", a menționat Candu.

„Alegerea nu este una ușoară, deoarece în ultima perioadă am văzut mai multă confruntare politică decât fapte reale, însă sper ca noul primar în următorul an de mandate să ne facă pe noi chișinăuienii să-i simțim grija. Sper să câștige cel mai bun și să facă treabă la primărie", a afirmat Andrian Candu.

În cursa electorală pentru conducerea capitalei participă doi candidați - Ion Ceban, candidat din partea Partidului Politic ”Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”, și Andrei Năstase, candidat din partea Partidului Politic ”Platforma Demnitate și Adevăr”, care au acumulat cele mai multe voturi în urma scrutinului din 20 mai. Câștigător în turul doi, va fi declarat candidatul care va obține cel mai mare număr de voturi.

Până la ora 09.00, la urnele de vot s-au prezentat peste 21 de mii de chișinăuieni.

Andrian Candu are 43 de ani, este căsătorit și are trei copii. Deține funcția de speaker din anul 2015. Anterior a ocupat fotoliul de viceprim-ministru, ministru al Economiei în Guvernul Republicii Moldova.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img18004637

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!