ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful statului a votat pentru „un primar profesionist"

11:50 | 03.06.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 3 iun. /MOLDPRES/. Șeful statului Igor Dodon și-a exprimat astăzi votul în cadrul alegerilor locale noi din municipiul Chișinău. Acesta a declarat că a votat pentru „un primar profesionist", transmite MOLDPRES.

Oficialul a venit la urne împreună cu soţia şi a specificat că "votul de astăzi este unul extrem de important".

„Am votat pentru un profesionist şi am ferma convingere că astăzi chişinăuienii vor face alegerea corectă în favoarea profesionalismului şi nu a show-urilor politice. Cu Doamne ajută începem o etapă nouă pentru capitală", a afirmat Dodon.

În cursa electorală pentru conducerea capitalei participă doi candidați - Ion Ceban, candidat din partea Partidului Politic ”Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”, și Andrei Năstase, candidat din partea Partidului Politic ”Platforma Demnitate și Adevăr”, care au acumulat cele mai multe voturi în urma scrutinului din 20 mai. Câștigător în turul doi, va fi declarat candidatul care va obține cel mai mare număr de voturi.

Igor Dodon are 43 de ani, este căsătorit şi are trei copii. Deţine funcţia de preşedinte al Republicii Moldova din data de 13 noiembrie 2016, anterior a ocupat mai multe posturi printre care cel de prim-viceprim-ministru, ministru al Economiei şi Comerţului.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img18004646

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!