ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deținuții care au viză de reședință în municipiul Chișinău au participat la scrutinul din 03 iunie 2018

18:59 | 03.06.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 3 iun. /MOLDPRES/. Astăzi, 03 iunie 2018,  în penitenciarele dislocate în raza municipiului Chișinău, cei peste 770 de deținuți care au viză de reședință în aceste localități și-au exercitat dreptul la vot, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Administrației Naționale a Penitenciarelor, în turul al doilea pentru alegerea primarului general al municipiului Chișinău, cu drept de vot, au fost înregistrați 774 deținuți, dintre care au votat 586 (75%), iar 188 (25%) au refuzat să voteze în fața comisiilor, o persoană nu a putut vota din motive de sănătate, pentru moment aflându-se în secţia de reanimare.

Procesul de votare a fost organizat în încăperi special amenajate cu cabine de vot, iar comisiile electorale de la Secțiile de votare din raza penitenciarelor și observatorii electorali au avut acces pe teritoriul instituțiilor la primele ore ale dimineții, cu urnele mobile.

În penitenciare, procedura de votare s-a desfășurat fără incidente.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!