ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de luni, 4 iunie 2018

09:29 | 04.06.2018 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Curtea Constituțională va examina sesizarea Președintelui țării, Igor Dodon, referitoare la modificările aduse Codului audiovizualului. Modificările interzic retransmiterea programelor din exteriorul Republicii Moldova care dezinformează și manipulează.

Ora 10.00.

***

Curtea Constituțională va examina sesizarea a șapte deputați PL, care pretind că obligativitatea utilizării limbii ruse, dar și traducerea documentelor și actelor publice în această limbă ar contraveni Constituției.

Ora 14.00.

***

De Ziua lucrătorului bancar, Banca Națională își va deschide în mod tradițional ușile pentru doritorii de a vizita banca centrală. Astfel, vizitatorii vor avea posibilitatea să vadă sala de expoziții în care este expusă colecția de monede comemorative emise de Banca Națională și să audieze prezentări succinte la subiecte financiare.

***

Primarul general interimar al Chişinăului, Ruslan Codreanu, convoacă şedinţa operativă a serviciilor municipale.

Ora 08.30, Sala Rotundă a Primăriei.

***

Asociația Patronală a Subiecților Comerțului Interior “ProBiz” invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă cu tema: „Despre Legea nr. 231/2010 cu privire la comerțul interior care reglementează relațiile contractuale dintre furnizorii și comercianții produselor alimentare”.

Ora 11.00, Agenţia INFOTAG.

***

Partidul Socialiștilor va susține un protest împotriva încercărilor de a priva limba rusă de statutul de limbă de comunicare interetnică.

Ora 13.00, în fața Curții Constituționale, str. Al. Lăpușneanu 28.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, participă în perioada 4 – 7 iunie curent la cea de-a 65-a sesiune a Consiliului Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare (UNCTAD), care se desfășoară în orașul Geneva.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!