ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” readuce în scenă trei spectacole

14:03 | 04.06.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 4 iun. /MOLDPRES/. Trei spectacole vor fi jucate în următoarele zile la Teatrul Național ”Mihai Eminescu”, informează MOLDPRES.

Astfel, vineri, 8 iunie, la ora 18.00, publicul este așteptat la spectacolul „Casa Zoikăi” (16+) după Mihail Bulgakov. Este o comedie virtuoasă și mistică, în care personajele visează cu ochii deschiși iluzii pariziene, spulberate de realitățile crude. Deși piesa are aproape un secol (fiind scrisă în anii ‘20), montarea lui Vitalie Drucec ne arată că e actuală și astăzi.  

Sâmbătă, 9 iunie, la ora 18.00, pe scena Naționalului din Chișinău va fi prezentat spectacolul ”FAMILIA TOT” de István Örkény, în regia lui Alexandru Cozub. Potrivit organizatorilor, iubitorii de teatru sunt invitați să se lase cuceriți de un spectacol deosebit, pus în scenă printr-o comedie cu accente dramatice, unde în rol principal îl vor regăsi pe un poștaș căruia îi place să mai joace corespondența, un maior care se crede detectiv și o simpatică, răbdătoare familie.

Duminică, 10 iunie, la ora 18.00, va avea loc spectacolul ”Aveţi ceva de declarat?” de Georges Feydeau. Sub bagheta dirijorală a lui Petru Hadârcă, orchestra interpreţilor de frunte ai Naţionalului metamorfozează una din piesele cele mai jucate pe mapamond (”Puricele în ureche”) într-un tonic estetic, adevărat cocteil de emoţie, energie și forţă imaginativă.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img18004681

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!