ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de miercuri, 6 iunie 2018

08:37 | 06.06.2018 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisiile parlamentare se vor convoca în ședințe.

Orele 10.00-11.00,  Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia securitate națională, apărare și ordine publică va organiza audierea Agenției Servicii Publice privind asigurarea securității sistemelor informaționale și registrelor de stat, perfectarea și eliberarea actelor de identitate și evidență a populației, calificarea și documentarea conducătorilor auto și de înmatriculare a vehiculelor.

Ora 10.00, biroul 605, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia economie, buget și finanțe va organiza audierea Raportului Consiliului Concurenței privind ajutoarele de stat acordate în Republica Moldova în anul 2016.

Ora 10.00, biroul 114, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia economie, buget și finanțe va organiza audierea informației privind implementarea Programului național în domeniul concurenței și ajutorului de stat pentru anii 2017-2020 (în perioada anului 2017).

Ora 10.00, biroul 114, Parlamentul Republicii Moldova.

 ***

Grupul de lucru privind examinarea proiectului Codului Urbanismului și Construcțiilor din cadrul Comisiei economie, buget și finanțe va organiza consultări publice pe marginea proiectului Codului nominalizat, adoptat în prima lectură la începutul anului 2017.

Ora 14.00,  biroul 114, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Biroul permanent al Parlamentului se va convoca în ședință.

Ora 14.00,  Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia parlamentară specială de organizare și desfășurare a concursului public pentru selectarea candidaților la funcția de membru al Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității se va convoca în ședință pentru a examina dosarele de concurs ale celor 6 candidați, a lua decizia cu privire la admiterea lor la concurs și a stabili data interviului public.

Ora 14.00, biroul 915, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Platforma Națională a Forumului Societății Civile a Parteneriatului Estic, în parteneriat cu Fundația Soros - Moldova, invită la o dezbatere cu privire la implementarea Acordului de Asociere și prioritățile-cheie în avansarea dialogului UE-RM.

Ora 10.00, Sala New York, Summit Events, str. Tighina nr. 49/3.

***

Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale „Viitorul” invită la Conferința „Evoluțiile și provocările privind securitatea regională: în obiectiv R. Moldova și Ucraina”, organizată de institutul nominalizat cu sprijinul Black Sea Trust for Regional Cooperation.

Ora 12.00,  Summit Events, sala Barcelona. 

***

Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală invită reprezentanţii mass-media la Seminarul regional cu genericul „Asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală”, care se va desfășura în perioada 6-7 iunie, la Chișinău.

Ora 9.00, Sala de conferinţe a Palatului Republicii, str. Maria Cebotari 16.

***

Institutul pentru Politici și Reforme Europene, cu susținerea Fundației pentru o Societate Deschisă, organizează audierea publică  pe subiectul îmbunătățirii infrastructurii și transportului din mun. Chișinău. În cadrul evenimentului se va discuta propunerea introducerii benzilor destinate transportului public.

Ora 17.30, sala de ședințe a Primăriei Chișinău, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 83.

***

Delegația Uniunii Europene la Chișinău invită la ceremonia de lansare a Săptămânii Europene a Energiei Durabile în Republica Moldova, ediția 2018.

Ora 10.00, Grădina Publică „Ștefan cel Mare” (în imediata apropiere de monumentul lui A. S. Puşkin).

***

În cadrul Săptămânii Europene pentru Energie Durabilă, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, în cooperare cu Banca Europeană de Investiții va organiza o dezbatere la tema orașelor inteligente, cu tema Cum transformăm Chișinăul într-un oraș “verde”?

Ora 17.00, spațiul public amenajat în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” (vreme favorabilă) sau Le Roi Business Centre, str. Sfatul Țării 29, sala de conferințe PNUD, etajul trei (în caz de vreme ploioasă).

***

Primăria Călărași, în parteneriat cu Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale  „Viitorul” invită reprezentanții instituțiilor media la Săptămâna europeană a energiei durabile în orașul Călărași.

Ora 10.00, Primăria Călărași, str. Mihai Eminescu 19.

***

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția universitară a Francofoniei vor organiza un seminar despre crearea de centre și de rețele de cercetare.

Ora 9.30, sala de conferințe de la Universitatea de Stat din Moldova, str. M. Kogălniceanu, 67, bloc 2, et. 1.

***

Centrul pentru Educație Antreprenorială și Asistență în Afaceri, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării, cu suportul financiar al Fundaţiei „Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein”, invită la cea de-a V-a ediție a finalei concursului național „Cel mai bun plan de afaceri”, ediția 2018.

Ora 10.30, Hotelul „Jolly Alon”, str. Maria Cebotari 37, et. I.

***

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale  invită la evenimentul de inaugurare a secției pediatrie pentru copii cu dereglări metabolice, malnutriții și reanimare, din cadrul Spitalului Clinic Republican pentru Copii „Emilian Coțaga”, care a fost renovată conform standardelor contemporane și dotată cu echipament și mobilier nou.

Ora 10.00,  str. Vasile Alecsandri 2, intrarea de pe str. A. Cosmescu.

***

Asociația Moldova Fruct invită reprezentanții mass-media să guste cele mai aromate cireșe, în cadrul unui turneu de presă, care va include deplasarea spre Prodcar SRL (s. Negureni, r-nul Telenești) și, respectiv, spre gospodăria Vindex-Agro SRL (s. Mălăiești, r-nul Orhei).

Ora 8.30, punct de pornire: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 162, în fața clădirii Judecătoriei Chișinău.

***

Va avea loc conferința de presă susținută de către șeful fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal Chișinău,  Ion Ceban.

Ora 11.00, oficiul PSRM, str. Columna 148/1.

***

Centrul Cultural German AKZENTE împreună cu Muzeul Naţional de Artă al Moldovei şi Ambasada Republicii Federale Germania la Chișinău invită  la vernisajul expoziţiei „Muzică de origine necunoscută”, semnată de pictorul şi fotograful german Sigmar Polke.

Ora 16.00, muzeul sus-numit.

***

Oriol Sports Academy în colaborare cu Federaţia Moldovenească de Lupte  invită  la o conferinţă de presă cu participarea lotului naţional de lupte Under-23 condus de Ion Vremere  în ajunul deplasării la Campionatul European de la Istanbul (Turcia).

Ora 10.00, Centrul de pregătire al loturilor naţionale, str. Decebal 72-2.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, participă în perioada 4–7 iunie la cea de-a 65-a sesiune a Consiliului Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare, care se desfășoară în orașul Geneva.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!