ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Antrenorul lotului naţional de lupte libere U-23 a anunţat obiectivul pentru Europene

12:56 | 06.06.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 6 iun. /MOLDPRES/. Antrenorul echipei naţionale de lupte libere Under-23, Ion Vremere, a făcut public astăzi, într-o conferinţă de presă, obiectivul trasat pentru Campionatul European din anul curent, relatează MOLDPRES.

„Dorim să obţinem cel puţin o medalie. Acesta-i planul minimal. Obiectivul maximal, însă, este să cucerim patru distincţii”, a declarat tehnicianul. „Am efectuat pregătiri și cantonamente în acest scop. Am participat cu succes la câteva turnee internaţionale. Acum urmează să culegem roada muncii depuse. Mulţumesc mult pentru ajutorul acordat în pregătiri de antrenorii lotului de seniori, Alexandru Zubrilin şi Ruslan Bodişteanu”, a mai adăugat Ion Vremere.

Potrivit lui, şansele cele mai bune pentru a cuceri o medalie la Europene le are Maxim Saculţan. Acesta a declarat că va face tot posibilul pentru a intra în posesia ei. „Am avut o pregătire foarte bună la clubul din Germania unde sunt legitimat. Mă simt bine. Îmi cunosc, practic, toţi adversarii. Sper să evoluez cu succese”, a declarat el.

Maxim Saculţan (65 kg) a devenit anul curent campion al Germaniei în concursul pe echipe cu clubul KSV Ispringen. Aceasta este cea mai bună performanţă din palmaresul său. Luptătorul a mai ocupat locul cinci la Campionatul European de juniori.

Din lotul care va face deplasarea mâine la campionat mai fac parte: Vitalie Bunici (61 kg), Gheorghe Pascalov (74 kg) şi Samhan Jabarailov (125 kg).

Campionatul se va desfăşura la Istanbul (Turcia) până pe 11 iunie.

Cel mai bun luptător moldovean de lupte libere este Petru Marta, care e dublu campion european, premiant la Mondiale, campion al Uniunii Sovietice şi Spartachiadei popoarelor din URSS.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img18004758

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!