ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un concert simfonic consacrat unui compozitor român va avea loc la Filarmonica Națională

13:34 | 06.06.2018 Categorie: Cultură

Chişinău, 6 iun. /MOLDPRES/. Un concert simfonic omagial, dedicat compozitorului și profesorului român Sorin Lerescu, la 65 de ani de la naștere, va avea loc mâine, la ora 18.00, la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” din Chișinău, informează MOLDPRES.

Concertul face parte din proiectul ”Muzica românească de pe ambele maluri ale Prutului”, desfășurat în cadrul Festivalului Internațional Zilele Muzicii Noi, ediția a XXVII-a. În premieră absolută va răsuna simfonia a VI-a și concertul nr. 1 pentru pian și orchestră  de Sorin Lerescu, care vor fi interpretate de Orchestra Simfonică Națională a Companiei Stat ”Teleradio-Moldova”, dirijor – Gheorghe Mustea, la pian – Lidia Ciubuc.

În aceeași zi, la ora 18.00, naistul român Nicolae Voiculeț cu orchestra și cu participarea organistei Anna Strezeva vor susține un concert în cadrul turneului ”România 100”, dedicat Centenarului Marii Uniri, iar la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” va avea loc spectacolul ”A venit un bărbat la o femeie” de S. Zlotnikov.

Vineri, 8 iunie, la ora 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” publicul este așteptat la spectacolul „Casa Zoikăi” (16+) după Mihail Bulgakov. Este o comedie virtuoasă și mistică, în care personajele visează cu ochii deschiși iluzii pariziene, spulberate de realitățile crude. Deși piesa are aproape un secol (fiind scrisă în anii ‘20), montarea lui Vitalie Drucec ne arată că e actuală și astăzi.  

Tot vineri, la 18.00, la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” va avea loc un concert simfonic, în cadrul căruia vor fi prezentate lucrări semnate de Vladimir Beleaev (R. Moldova), Tiberiu Olah și Dumitru Capoianu (România). Lucrările vor fi interpretate de Gabriel Croitoru (România), vioară, și Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale, dirijor – Mihail Agafița.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img18004763

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!