ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un Program al Uniunii Europene va finanţa mai multe proiecte sociale în UTA Gagauz-Yeri

14:21 | 07.06.2018 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 iun. /MOLDPRES/.  Programul Uniunii Europene GAMCON (Gagauzian Modernization Convention) va finanţa încă 12 proiecte sociale în localităţile autonomiei găgăuze. Acestea au fost selectate din 35 de iniţiative prezentate în cadrul celei de-a doua etape a programului, transmite MOLDPRES.

Potrivit coordonatorului de proiect, Dumitru Furtună, citat de gagauzinfo.md., opt din cele 12 propuneri de proiecte învingătoare au fost înaintate de reprezentanţi ai societăţii civile, organizaţii neguvernamentale şi primării.

Astfel, GAMCON a ales să finanţeze deschiderea în regiune a unui oficiu pentru activitatea comună a tinerilor şi asociaţiilor obşteşti, pentru centrul de caritate „Răspândeşte bunătate”,  pentru o sală de sport destinată persoanelor defavorizate şi o scoală de meserii.

Autorii celorlalte patru proiecte sunt membrii unui program pentru tineri din autonomie.  Acestea prevăd crearea unui centru mobil pentru instruirea în freelancing, unei săli  de creaţie, unui club de cinematografie, precum şi a centrului pentru tineri „Active”. Fiecare proiect este calculat pentru finanţări în valoare de la 5 mii până la 10 mii de euro.

Proiectul GAMCON este o iniţiativă a Ambasadei Slovaciei în R. Moldova, lansată anul trecut,  şi  susţine politici pentru tineri şi de dezvoltare a sferei sociale în autonomie. Proiectul GAMCON include patru direcţii, care vor beneficia de granturi europene. Potrivit managerilor programului, acestea sunt sectoarele care necesită mai multă susţinere – tineret şi sport, turism, infrastructură socială, educaţie şi cultură.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img18004811

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!