ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldovenii vor putea călători fără vize în Federația Saint Kitts și Nevis

16:48 | 07.06.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 7 iun. /MOLDPRES/. Cetățenii Republicii Moldova vor putea călători fără vize în Federația Saint Kitts și Nevis după ce astăzi Parlamentul a ratificat Acordul dintre guvernele celor două țări privind abolirea regimului de vize pentru posesorii pașapoartelor diplomatice, oficiale, de serviciu și ordinare, informează MOLDPRES. 

Potrivit Acordului, și cetățenii Federației Saint Kitts și Nevis, titulari ai pașapoartelor diplomatice, oficiale, de serviciu și ordinare, vor fi scutiți de obligativitatea deținerii unei vize pentru intrarea în R. Moldova. 

Totodată, moldovenii nu vor obţine şi dreptul la muncă, iar în timpul aflării pe teritoriul statului de destinație, ei sunt obligați să respecte legislația acestuia.

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Federației Saint Kitts și Nevis privind abolirea regimului de vize pentru posesorii pașapoartelor diplomatice, oficiale, de serviciu și ordinare a fost semnat în martie 2018, la Londra. 

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img18004821

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!