ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de vineri, 8 iunie 2018

09:00 | 08.06.2018 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Prim-ministrul Pavel Filip va prezida ședința Cabinetului de miniștri. 

Ora 14.00, Casa Guvernului, intrarea de pe str. Bănulescu-Bodoni.

***

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc și rabinul Andrew Baker, reprezentantul personal al președintelui în exercițiu al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) privind combaterea antisemitismului, vor susține un briefing de presă referitor la progresul implementării planului de acțiuni al Republicii Moldova în domeniul educației și comemorării Holocaustului.

Ora 10.00, Casa Guvernului, Sala de Protocol de la et. 4, biroul 444.

***

La Ministerul Apărării va avea loc ceremonia de detaşare a celui de-al nouălea contingent al Armatei Naţionale în misiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo.

Ora 14.40, platoul Ministerului Apărării, şoseaua Hânceşti 84.

***

Reprezentanții mass-media sunt invitați de Ministerul Justiției și Inspectoratul Național de Probațiune la o ședință de lucru la care procurori, judecători, polițiști, reprezentanți ai organizațiilor necomerciale și ai probațiunii vor pune în dezbatere publică aplicarea monitorizării electronice a persoanelor.

Ora 10.00,  sediul Ministerului Justiției, str. 31 August, nr. 82, sala 227, et. 2.

***

În cadrul Săptămânii Europene pentru Energie Durabilă, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în cooperare cu Banca Europeană de Investiții (BEI), vor organiza o dezbatere la tema eficiența energetică și energia regenerabilă.

Ora 16.30, Spațiul public amenajat în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” (vreme favorabilă) sau Le Roi Business Centre, str. Sfatul Țării 29, sala de conferințe PNUD, et. 3 (vreme ploioasă).

***

Centrul pentru Jurnalism Independent invită reprezentanții presei la o discuție informală pe tema „Potențialul telefonului mobil: cum îl pot folosi jurnaliștii la maximum?”.

Ora 14.00, Tucano Coffee,  str. Alexandru cel Bun 91/a.

***

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale  invită la evenimentul de premiere a organizațiilor nonguvernamentale câștigătoare ale Programului de Granturi mici în domeniul îmbătrânirii active, ediția 2018, care s-a desfășurat în perioada 3 martie-21 mai.

Ora 10.00, sediul ministerului, str. Vasile Alecsandri 2, et. 2, sala de conferințe.

***

Mass-media este invitată la ceremonia de înmânare a granturilor pentru 13 localități care vor dezvolta patru tipuri de servicii locale cu suportul migranților.

Ora 11.00, Conacul boierului Zamfirache Arbore-Ralli, satul Dolna (Strășeni).

Organizatorii pun la dispoziție transport. Locul pornirii: fostul hotel Codru str. 31 August 127, ora 09.40.

***

Presa este invitată la evenimentul de lansare a serei de aclimatizare pentru producerea viței de vie în cadrul Institutului Științifico-Practic de Horticultură și Tehnologii Alimentare, renovată cu suportul financiar al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Ministerului de Externe al României. 

Ora 10.00, sediul institutului nominalizat, or. Codru, str. Vierul 59.

Pentru reprezentanții mass-media va fi pus la dispoziție un mijloc de transport pentru deplasarea spre institut, care va porni la 09.15 de pe str. A. Mateevici 87.

***

Societatea Ecologică BIOTICA și AO EcoContact invită reprezentanții mass-media la lansarea Consiliului de Administrare a Zonei umede Ramsar „Nistrul de Jos”. 

Ora 13.00, sala de şedinţe a Vinăriei Purcari, s. Purcari, Ştefan Vodă.

***

Fundația Filantropică Medico-Socială „Angelus Moldova” va prezenta proiectul „Inițierea serviciilor de îngrijiri paliative în stânga Nistrului”.

Ora 10.00, Institutul Muncii, str. Zimbrului 10.

***

La Palatul de Cultură al Feroviarilor va avea loc vernisarea  expoziției de fotografii ”Rădăcinile Soarelui” a artistului fotograf Anatolie Poiată.

Ora 17.00, bd. Decebal 2.

***

Primarul comunei Băcioi, Vitalie Șalaru, invită reprezentanții mass-media la o conferință de presă.

Ora 11.00, Agenția de presă IPN, Casa Presei, str. A. Pușkin 22, of. 446. 

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Reprezentantul Personal al Președintelui în exercițiu al OSCE pentru combaterea antisemitismului, rabinul Andrew Baker, vizitează R. Moldova în perioada 7-9 iunie.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!