ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procesul-verbal cu rezultatul alegerilor primarului capitalei a ajuns astăzi la Judecătoria Chişinău

13:42 | 11.06.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 11 iun. /MOLDPRES/. Procesul-verbal final care conţine datele din cele 306 procese-verbale întocmite la secţiile de votare din capitală după turul doi de alegeri ale primarului general,  a fost prezentat astăzi magistraţilor de la Judecătoria Chişinău, comunică MOLDPRES

Solicitat de Agenţie, Vitalie Miron, secretarul Consiliul de Circumscripţie  Chişinău, a specificat că documentul cu rezultatele turului doi al alegerilor locale noi a fost prezentat judecătorilor în după-amiaza zilei curente. El a menţionat că până astăzi au fost examinate toate contestaţiile depuse de concurenţi, dar şi de cetăţenii care au semnalat încălcări în timpul procesului de vot. 

Astfel, conform Codului Electoral magistraţii au la dispoziţie 10 zile pentru a valida sau nu scrutinul. Ulterior, în baza hotărârii de judecată, Comisia Electorală Centrală va anunţa rezultatele finale ale alegerilor locale noi şi îi va elibera legitimaţia primarului ales.

În urma turului doi al alegerilor locale noi care s-a desfăşurat la data de 3 iunie, cele mai multe voturi 52,5% au fost acumulate de candidatul înaintat de PPDA, Andrei Năstase. Acesta va avea un mandat de un an până în vara 2019 când vor fi organizate alegeri locale ordinare.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img18004923

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!