ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova are sprijinul SUA pentru a continua vectorul pro occidental de dezvoltare, susţine PDM

12:03 | 12.06.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 12 iun. /MOLDPRES/. Republica Moldova are sprijinul partenerilor americani pentru a merge în continuare pe vectorul pro occidental. Declaraţia a fost făcută astăzi de către purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova /PDM/, Vitalie Gamurari, la finele şedinţei săptămânale a formaţiunii, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Gamurari, în cadrul şedinţei au fost prezentate şi rezultatele vizitei conducerii PDM în SUA.

„Președintele PDM, Vlad Plahotniuc, a făcut o scurtă prezentare despre vizita pe care a efectuat-o în Statele Unite săptămâna trecută. Din delegaţie au mai făcut parte președintele Parlamentului Andrian Candu și vicepreședintele democraţilor, Vlad Cebotari. Ei au avut întrevederi cu mai mulți congresmeni americani, iar discuțiile s-au axat pe colaborarea dintre Moldova și SUA”, a spus Gamurari.

El a adăugat că s-a discutat în SUA şi despre relațiile bilaterale dintre Moldova şi SUA, inclusiv proiectele pentru viitor. „Sprijinul autorităţilor americane este esențial pentru ţara noastră, motiv pentru care Moldova susţine în continuare amplificarea relațiilor cu partenerii din SUA”, a adăugat Gamurari.

Recent, preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a efectuat o vizită în SUA unde a avut întrevederi cu mai mulţi oficiali, printre care şi congresmanul Pete Olson, care este preşedintele Grupului parlamentar SUA – Moldova.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18004961

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!