ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Grădinița din satul Ciulucani, raionul Telenești, a fost renovată din grantul oferit de Guvernul României

14:41 | 12.06.2018 Categorie: Regionale

Chişinău, 12 iun. /MOLDPRES/. Grădinița de copii din satul Ciulucani, raionul Telenești, a fost inaugurată astăzi după ce a fost renovată și modernizată din grantul oferit de Guvernul României, administrat de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova (FISM), transmite MOLDPRES.

Instituţia preşcolară din Ciulucani a beneficiat de lucrări și bunuri în valoare de peste 2,8 milioane de lei, dintre care 2,3 mln de lei sunt din grantul Guvernului României, aproape 300 mii de lei au alocat autorităţile locale şi circa 180 mii de lei a investit FISM. Din aceste fonduri au fost montate uși și ferestre noi, au fost reparate sistemele de încălzire, de ventilare, cel electric și rețelele de apă și canalizare. De asemenea, instituția a fost dotată cu mobilier pentru grupe, utilaj pentru blocul alimentar și echipament pentru terenul de joacă.

Prezent la eveniment, secretarul general de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a mulțumit Guvernului României pentru aportul substanțial la renovarea și dotarea grădinițelor din ţara noastră, care oferă copiilor posibilitatea de a se dezvolta într-un mediu prielnic și prietenos. „Asigurarea accesului la educaţie timpurie de calitate este o prioritate naţională, bazată pe cunoaşterea și satisfacerea cerințelor educaționale ale copiilor. Prin reabilitarea școlilor și grădinițelor investim, de fapt, în educația copiilor noștri”, a declarat oficialul.

Pentru renovarea și dotarea grădinițelor din Republica Moldova, Guvernul de la Bucureşti a alocat 26 milioane de euro prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de România pentru instituțiile preșcolare din R. Moldova”. De aceste fonduri au beneficiat 845 de grădiniţe, prin intermediul a 940 de proiecte gestionate de FISM.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)