ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de joi, 14 iunie 2018

18:37 | 13.06.2018 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Deputați și funcționari ai Secretariatului Parlamentului se vor  alătura, în mod solidar, campaniei de donare de sânge, organizată de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.

Orele 9.00-15.00, Grădina Publică Ștefan cel Mare.

*** 

Va avea loc ceremonia de inaugurare a expoziției de fotografii ale taților cu copiii lor nou-născuți ”Primele Momente Contează”. La eveniment vor participa președintele Parlamentului Andrian Candu, reprezentanta de Țară UNICEF în Moldova, Desiree Jongsma, interpretul și proaspăt tătic Alex Calancea, alți protagoniști din poze, părinți și copii.

Ora 9.30, holul et. 2, Parlamentul Republicii Moldova.

*** 

Parlamentul Republicii Moldova se va întruni în ședință plenară.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

La Ministerul Apărării va avea loc ceremonia de revenire a celui de-al optulea contingent al Armatei Naţionale din misiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo.

Ora 8.30, Ministerul Apărării, et. 5, şoseaua Hânceşti 84.

***

Șeful diplomației moldovenești, Tudor Ulianovschi, și ministrul Afacerilor Externe al Finlandei, Teamo Soini, vor susține o conferință de presă comună, unde vor informa opinia publică despre principalele teme discutate în cadrul dialogului bilateral. 

Ora 11.35, sediul MAEIE, str. 31 august 1989, 80. 

***

IDIS ”Viitorul” invită la conferința „Rolul businessului în îmbunătățirea guvernării și climatului de investiții”.

Ora 9.00, Summit Events & Conference Center, Sala Roșie, Chișinău, str. Tighina, 49/3.

***

Consiliul municipal Chişinău se convoacă în şedinţă.

Ora 10.00.

***

Centrul CONTACT desfășoară conferința de lansare a proiectului „Sporirea transparenţei administraţiei publice locale în Republica Moldova prin implementarea politicilor participative”, finanțat de Fondul pentru Democrație al Națiunilor Unite (The United Nations Democarcy Fund - UNDEF).

Ora 9.30, Centrul de Conferinţe Summit Events, Chişinău, str. Tighina, 49/3, Sala New York.

***

În zilele de 14-15 iunie, la Chișinău, va avea loc Simpozionul Științific Internațional „Valori Bibliofile” 2018, ediția a XXVII-a cu genericul: „Politici de prezervare în cadrul instituțiilor infodocumentare”.

Ora 9.30, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, blocul II, str. 31 August 1989, nr. 78 „A”, et. II. 

***

Proiectul Comun al Uniunii Europene şi Consiliului Europei “Promovarea libertății și pluralismului mass-mediei în Republica Moldova” invită mass-media la deschiderea oficială a Centrului de Instruire Continuă al IPNA Compania Teleradio-Moldova.

Ora 11.00, Teleradio-Moldova, strada Mioriţia 1, et. 5. 

***

Programul Novateca, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” lansează campania de sensibilizare cu privire la bibliotecile publice din țară „E biblioteca mea!”.

Ora 11.00, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, str. Alexei Șciusev 65.

***

Ambasada Japoniei în Republica Moldova va oferi un lot de echipament medical performant Laboratorului de alergologie și imunologie clinică a USMF „Nicolae Testemițanu”.

Ora 11.20, Blocul didactic central al Universității, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165.

***

Reprezentanți ai Diasporei invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: „Propunerile Diasporei pentru asigurarea dreptului la vot peste hotare”.

Ora 14.00, sala de conferințe a Agenției de presă IPN, Casa Presei, str. Pușkin 22, of. 446.

***

Proiectul Comun al Uniunii Europene şi Consiliului Europei “Promovarea libertății și pluralismului mass-mediei în Republica Moldova” invită mass-media la masa rotundă „Prezentarea proiectului actualizat şi revizuit al Metodologiei CCA de monitorizare a radiodifuzorilor”.

Ora 14.00, Jazz Hotel, str. Vlaicu Pârcălab 72, sala Saxophone. 

***

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Economiei și Infrastructurii, Asociația Naţională a Companiilor din Domeniul TIC și Centrul de Instruire și Inovații TIC-TEKWILL vor semna memorandumul privind implementarea educației digitale la nivel național.

Ora 15.00, Centrul de Excelență în domeniul TIC Tekwill, str. Studenților 9/11.

***

Presa este invitată la un eveniment de bun venit pentru tenorul român Sorin Lupu, care va participa la Festivalul de Muzică Clasică în aer liber DescOPERĂ, desfășurat în Rezervația Cultural – Naturală Orheiul Vechi, în perioada 15-17 iunie.

Accesul presei pe peronul gării va fi asigurat prin intrarea VIP la ora 16.20.

***

Ambasada României în Republica Moldova, Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău și Societatea Muzicală  vor organiza concertul omagial „Al meu nume o să-l poarte secolii din gură-n gură…”, dedicat memoriei marelui poet român Mihai Eminescu.

Ora 18.00, Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din Chişinău.

***

Cu ocazia Zilei Lucrătorului Medical, Spitalul Internațional Medpark va aduce un omagiu inedit „halatelor albe” și va expune 30 de portrete ale medicilor la Sala cu Orgă.

Ora 18.00, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 81.

***

La Librăria din Centru va avea loc lansarea volumelor ”Către voi, prin lumina întunericului”, de Mihail Gh. Cibotaru.

Ora 18.15,  bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 126.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Ministrul Afacerilor Externe al Finlandei, Teamo Soini, întreprinde, în perioada 13–14 iunie curent, o vizită de lucru în Republica Moldova, la invitația șefului diplomației moldovenești, Tudor Ulianovschi.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!