ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova a ratificat Acordul cu Turcia privind protejarea reciprocă a investiţiilor

10:28 | 14.06.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Decretul de promulgare, dar şi legea pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Turcia privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor vor fi publicate mâine în Monitorul Oficial, informează MOLDPRES.

Documentul a fost semnat la 16 decembrie 2016, la Istanbul, şi are drept scop promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor, precum și stabilirea principiilor juridice de bază menite să fortifice relaţiile de prietenie între cele două state. Totodată, urmare a semnării Acordului de Liber Schimb între cele două ţări, la 11 septembrie 2014, ambele părţi au convenit asupra reînnoirii Acordului privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor, semnat în anul 1994, cu menţiunea că acesta trebuie să corespundă cerinţelor actuale.

Astfel, la data intrării în vigoare a noului Acord, acesta va înlocui Acordul între Republica Moldova şi Republica Turcia privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor, semnat la Ankara la 14 februarie 1994. 

Documentul conține 14 articole și este completat cu prevederi care reglementează condiţiile de promovare şi protejare reciprocă a investiţiilor, modul prin care se vor reglementa disputele şi termenii de intrare în vigoare, modificare şi denunţare a instrumentului juridic internaţional etc. 

Acordul este pentru o perioadă de zece ani și va intra în vigoare la data primirii ultimei notificări cu privire la îndeplinirea tuturor procedurilor interne necesare. 

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18005036

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!