ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legislativul a aprobat Concepţia naţională de dezvoltare a mass-media din Republica Moldova

14:51 | 14.06.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Parlamentul a adoptat astăzi în lectură finală Concepţia naţională de dezvoltare a mass-media din Republica Moldova. Proiectul de lege a fost susținut de 53 de deputați, comunică MOLDPRES.

Noul document va servi drept punct de referinţă pentru politici publice în domeniul mass-media, politici menite să fortifice rolul sistemului mediatic în asigurarea dreptului constituţional la informaţie al cetăţenilor şi în consolidarea unei societăţi democratice.

În document este stabilit cadrul normativ de reglementare a activităţii mass-media, menit să asigure funcţionarea acesteia pe principii democratice şi într-un spaţiu mediatic securizat. La fel, a fost reglementat şi cadrul juridico-economic care să asigure gestionarea domeniului mass-media ca agent economic specific în condiţiile economiei de piaţă şi concurenţei loiale.

Un capitol separat din Concepţie se referă la instrumente şi căi de soluţionare a problemelor identificate. Soluțiile includ perfecţionarea continuă a cadrului juridic naţional în domeniul mass-media şi în domenii conexe, elaborarea şi punerea în aplicare a strategiei, programului şi planului de acţiuni în vederea realizării obiectivelor Concepţiei, monitorizarea şi analiza procesului de implementare, precum și dezvoltarea cercetării domeniului mass-media. Anual, Guvernul va elabora rapoarte privind  rezultatele implementării obiectivelor.

Potrivit autorilor, Concepţia corespunde reglementărilor europene și a fost elaborată de experți naționali și internaționali, precum și de reprezentanți ai societății civile în cadrul Grupului de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18005056

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!