ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Petru Cataraga a devenit vicecampion european la para-taekwondo

15:51 | 14.06.2018 Categorie: Sport

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Sportivul moldovean Petru Cataraga (62 kg) a obținut medalia de argint la Campionatul European de para-taekwondo, desfășurat la Plovdiv (Bulgaria), au informat astăzi surse din cadrul federației naționale de profil, relatează MOLDPRES. 

El a concurat la categoria K42, calificându-se în finală unde i-a cedat rusului Evghenii Alifirenko. 

”Este indiscutabil un succes, care creează o imagine bună federației, sportului moldovenesc. Obiectivul nostru este să avem pe viitor participanți și la Jocurile Olimpice la acest gen de sport. Și nu doar participanți, ci premianți. Se muncește mult, insistent în acest domeniu și cred că eforturile depuse vor fi răsplătite”, a declarat pentru agenție vicepreședintele federației naționale de taekwondo, Valentin Conev. 

La începutul lunii iunie, Petru Cataraga se situa pe locul șase în clasamentul mondial al categoriei sale. În anul 2017, el a cucerit medalia de bronz la Campionatul European și medalia de argint la Jocurile Mondiale IWAS. La Campionatul Mondial din Londra sportivul a ocupat locul cinci. Anul trecut, el a fost desemnat cel mai bun sportiv parolimpic din Republica Moldova. 

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img18005063

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!