ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a operat modificări în Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2018

16:38 | 14.06.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 14 iun. /MOLDPRES/. Veniturile și cheltuielile bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2018 vor fi majorate cu 26,5 milioane de lei și vor constitui 19 339 milioane de lei, comunică MOLDPRES.

În urma modificărilor operate, au fost majorate şi cheltuielile pentru prestațiile sociale cu 26,2 milioane de lei și vor constitui 18 979,5 milioane de lei.

Cheltuielile destinate activităților finanțate din resursele generale ale bugetului asigurărilor sociale de stat vor crește cu 81 milioane de lei, constituind 14 024,7 milioane de lei. Cheltuielile pentru activitățile finanțate din contul transferurilor de la bugetul de stat se vor micșora cu 54,5 milioane de lei.

Pentru protecția socială a persoanelor în etate, cheltuielile se vor majora cu 60 milioane de lei. Banii vor fi utilizaţi pentru indexarea şi valorizarea pensiilor.

La capitolul protecția socială a persoanelor cu dizabilități, cheltuielile se vor mări cu 17,9 milioane de lei, numărul prognozat de beneficiari fiind de 129 mii de persoane.

În fondul de bază pentru achitarea serviciilor medicale curente vor fi direcționați 64300 mii de lei, iar 10000 mii lei – către fondul de dezvoltare și modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale. Pentru prevenirea şi tratarea tuberculozei vor fi alocaţi 12 mln de lei.

De sume a câte 5 mln de lei vor beneficia asistența medicală urgentă prespitalicească și serviciile medicale de înaltă performanță, pentru acoperirea cheltuielilor pentru realizarea Programului de inițiere a tratamentului hepatitelor virale B, C, D și cirozelor hepatice la copii. 

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18005066

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!