ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ploile cu grindină înregistrate în nordul ţării au afectat zeci de livezi

09:37 | 15.06.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 15 iun. /MOLDPRES/. Ploile puternice cu grindină înregistrate în nordul Republicii Moldova în ultimele zile au afectat mai multe hectare de livezi şi au smuls foile de ardezie de pe un bloc de locuit din orașul Dondușeni, comunică MOLDPRES.

Liliana Pușcașu, ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), a specificat că intemperiile au afectat mai multe localităţi, printre care satele Hlinaia și Gordineștii Noi din raionul Edineț. Acolo mai multe hectare de livezi au fost distruse.

“Peste 90 foi de ardezie au fost smulse de pe acoperișul unui bloc locativ din orașul Dondușeni. Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să estimeze prejudiciile cauzate în urma precipitațiilor puternice”, a mai spus Pușcașu.

Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în următoarele 24 de ore, în regiunea de nord a țării se va menține vreme instabilă.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img18005083

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!