ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANRE a respins cererea societății Apă-Canal Chișinău de majorare cu 10,6 la sută a tarifului

10:46 | 15.06.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 15 iun. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a respins astăzi cererea de majorare cu 10,6 la sută a tarifului mediu pentru serviciile de alimentare cu apă potabilă și de canalizare, depusă de societatea Apă-Canal Chișinău, informează MOLDPRES.

Potrivit deciziei, prezentate în ședință de Alexandru Mija, șeful Departamentului tarife și analize economice al ANRE, „nu există factori obiectivi care ar duce la majorarea sau reducerea tarifului pentru serviciile de alimentare cu apă potabilă și de canalizare”.

Apă-Canal Chișinău a solicitat majorarea tarifului mediu pentru furnizarea apei și serviciile de canalizare de la 13,61 lei la 15,05 lei pentru un metru cub. Întreprinderea a solicitat inclusiv majorarea tarifului pentru furnizarea apei și serviciile de canalizare consumatorilor casnici cu 13,5 la sută, de la 10,69 lei la 12,13 lei pentru un metru cub. Furnizorul de apă și serviciile de canalizare din capitală și-a motivat prin majorarea salariului minim, creșterea cheltuielilor de întreținere și amortizare, precum și rambursarea unui credit acordat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru modernizarea rețelelor.

Ultima ajustare  a tarifului pentru serviciile de alimentare cu apă potabilă și de canalizare a fost operată în mai 2017, când tariful mediu a fost majorat cu 6,3 la sută.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img18005085

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!