ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un avocat din Bălți a fost reţinut de CNA în flagrant delict cu 600 de dolari mită

12:00 | 15.06.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 15 iun. /MOLDPRES/. Un avocat din Bălți a fost reținut de ofițerii anticorupție în timp ce primea 600 de dolari mită pentru aranjarea unei pedepse mai blânde într-un dosar penal, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului Naţional Anticorupţie, femeia este bănuită de trafic de influență. 

În cadrul documentării cazului s-a stabilit că, la finele lunii mai 2018, apărătoarea, acționând în complicitate cu o persoană, ar fi pretins și primit mijloace bănești sub pretextul că are influență asupra procurorilor din cadrul Procuraturii municipiului Bălţi. Aceasta ar fi dat asigurări că, procurorul de caz în atribuțiile căruia intră examinarea, instrumentarea și reprezentarea acuzării de stat în instanța de judecată, va solicita aplicarea unei pedepse mai blânde în privința inculpatei.

Avocatul a fost reținut pentru 72 de ore, iar dacă va fi găsit vinovat riscă o pedeapsă de până şase ani de închisoare.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!