ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Tudor Ulianovschi a efectuat o vizită de lucru în raionul Anenii Noi

12:40 | 15.06.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 iun. /MOLDPRES/. Focarul pestei porcine, depistat în raionul Anenii Noi și măsurile întreprinse de autoritățile centrale și locale, precum și problematica infrastructurii rutiere, atragerea investițiilor, insuficiența forței de muncă calificată, dezvoltarea social-economică a localităților au fost temele principale discutate de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu primarii localităţilor, conducătorii serviciilor desconcentrate și consilierii raionali în cadrul vizitei de lucru în această unitate teritorial-administrativă, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al MAEIE, în cadrul dialogului au fost analizate măsurile întreprinse în vederea localizării focarului pestei porcine și lichidării consecințelor acestuia, precum și pașii de prevenire a extinderii acestuia, interacțiunea între instituțiile statului, cetățeni și agenții economici etc. Potrivit rapoartelor reprezentanților instituțiilor de resort situația este sub control, fiind administrat tot potențialul existent pentru lichidarea focarului.

În cadrul dialogului, Ministrul Tudor Ulianovschi a făcut o trecere în revistă a principalelor programe de dezvoltare a țării, implementate de Guvern, prezentând și obiectivele strategice pentru perioada imediat următoare, referindu-se, în special, la proiectele de reabilitare sau construcție a drumurilor în localitățile rurale, dezvoltarea infrastructurii acestora etc. Referindu-se la problema insuficienței forței de muncă calificată, Ministrul Ulianovschi a vorbit despre măsurile întreprinse de autorități în vederea reformării sistemului educațional din țară, fortificării instituțiilor de învățământ, care pregătesc cadre calificate pentru diferite sectoare ale economiei naționale.

Participanții la reuniune au făcut un schimb de opinii privind utilizarea cât mai eficientă a potențialului diasporei și relațiilor cu localitățile înfrățite din alte state în procesul de atragere a investițiilor, inițierii proiectelor de colaborare și dezvoltare social-economică a satelor și orașelor din raionul Anenii Noi. În context, Ministrul Ulianovschii a îndemnat primarii, conducătorii serviciilor desconcentrate, agenții economici să fie mai activi în procesul de identificare și promovare a proiectelor cu impact social-economic, reiterând disponibilitatea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, prin intermediul misiunilor diplomatice, de promovare a acestora, inclusiv prin identificarea potențialelor parteneri.

Reieșind din amplasarea mai multor localități din raion pe malul râului Nistru, precum și temperaturile înalte, care provoacă incendii sau alte situații de criză, aleșii locali au solicitat autorităților centrale suport în renovarea posturilor de salvatori/pompieri, în special cu tehnică și utilaje performante pentru efectuarea unor intervenții operative și eficiente în caz de necesitate.

img18005092

img18005092

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!