ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip a adus un omagiu poetului Mihai Eminescu

13:29 | 15.06.2018 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 iun. /MOLDPRES/. Astăzi este comemorat marele poet Mihai Eminescu, care 129 de ani în urmă a trecut în nefiinţă. Cu acest prilej, prim-ministrul Pavel Filip a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu, amplasat în Piața Independenței din municipiul Ungheni, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

„Este datoria noastră să păstrăm memoria acestui mare fenomen cultural care a fost Eminescu, un exemplu de patriotism, un model uman și intelectual”, a spus Pavel Filip.

Mihai Eminescu s-a născut la 15 ianuarie 1850, în Botoşani și s-a stins din viață la vârsta de 39 de ani, la data de 15 iunie 1889, la București.

img18005097

img18005097

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!