ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

McDonald's a decis să renunţe la paiele din plastic în Marea Britanie şi Irlanda şi să le înlocuiască cu cele de hârtie

11:47 | 17.06.2018 Categorie: Externe

Londra, 17 iun. /MOLDPRES/. Paiele din plastic vor fi înlocuite cu obiecte similare din hârtie în toate restaurantele McDonald's din Marea Britanie şi Irlanda după o perioadă de testare încununată de succes, informează Press Association, preluată de AGERPRES și MOLDPRES.

Paiele din hârtie vor fi introduse în toate cele 1.361 de restaurante McDonald's din Marea Britanie şi Irlanda începând din luna septembrie, iar procesul de înlocuire va fi finalizat anul următor.

Iniţiativa vine în urma presiunii din ce în ce mai mari asupra companiilor în vederea reducerii utilizării produselor din plastic în contextul îngrijorărilor privind poluarea cu plastic a oceanelor unde astfel de obiecte dăunează vieţuitoarelor sălbatice precum ţestoasele sau peştii.

Guvernul britanic a prezentat recent planuri potrivit cărora paiele din plastic, baghetele pentru amestecat băuturi şi beţişoarele pentru urechi ar putea fi interzise la vânzare în Anglia în cadrul eforturilor de a reduce cantitatea de deşeuri care ajung în râuri şi oceane.

Potrivit lanţului de restaurante, o perioadă de testare a paielor din hârtie s-a desfăşurat începând din luna aprilie în câteva dintre localurile sale, iar clienţii au reacţionat pozitiv la această schimbare, majoritatea salutând eforturile de protejare a mediului înconjurător.

Printre alte companii care au anunţat că renunţă la paiele din plastic se numără Burger King, JD Wetherspoon, Costa Coffee, Pizza Express şi Wagamama.

''Reflectând dezbaterea publică de amploare, clienţii noştri ne-au transmis că îşi doresc o schimbare în privinţa paielor, însă fără ca acest lucru să le afecteze experienţa în restaurante'', a declarat Paul Pomroy, director executiv al McDonald's pentru Marea Britanie şi Irlanda adăugând că în cursul ultimelor luni a lucrat ''îndeaproape cu partenerii furnizori'' pentru a găsi o soluţie optimă.

''Planurile ambiţioase ale Guvernului, alături de dorinţa clară a clienţilor, au contribuit la accelerarea tranziţiei de la plastic şi sunt mândru că am reuşit să jucăm un rol în realizarea acestei schimbări societale'', a mai spus Pomroy.

Alternative la paiele din plastic sunt în teste în Belgia, iar în mai multe restaurante din SUA, Franţa şi Norvegia vor începe perioade de testare a acestor produse.

În unele zone din America Latină şi Malaezia, compania oferă paie doar la cerere, notează Press Association.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!